onsdag 27 januari 2010

Uppdatering



Sandy är icke här mera. Nu är de hemma från Chicago!..




 ..så vi bjöd till med en kaka. Grattis!




Kattbesök. Nån som känner denna figur. Det gör inte vi, fast S trodde det var Tramse (föräldrarnas katt, som vi också skötte..) Det var det inte, hon var hemma, inne..







Jag har varit hos ögonläkaren. Inga allvarliga fel nu (vilket jag trodde) som ska eller kan åtgärdas, ett fel sa hon jag får leva med, ett annat fel är på gång, men det tar jag sen, då det blir värre... För att citera Ulla: "Nästan alla får vi det förr eller senare, tyvärr har du oturen att få det förr."

torsdag 21 januari 2010

Tredje gradens brännskada

Neeej, älskade bläckfisken har bränt sig.. Vad gjorde han där högt uppe i lampan tro...!? Ja sa att jag lägger honom där en stund och att han skulle hoppa ner före nån kom på att tända lampan (som vi inte annars har på numera så ofta)....



På tal om bränna så har vi börjat elda i nya spisen nu. Annars umgås vi väl mest, S med datorn, Sandy med S, jag med den som vill (kaninerna tycker om då jag kommer..)...

tisdag 19 januari 2010

Snabbmat



Vi skulle hämta hamburgare, pizza, pyttipanna, bara det var nåt enkelt och färdigt.. Men jag trotsade min oork att kocka och medan S var ute med hundarna blev det massor med mat. Och detta blev riktigt god SNABBmat! Ibland är det bara så roligt att koka.




Sandy är här, 1 vecka (halvdag), eftersom husfolket är till Chicago.


Elliott jagar en salt nöt, jag tror han trodde det var nåt gott, som han kämpade, för ingenting...

söndag 17 januari 2010

Helggöra, hitta saker..




Nu har vi äntligen hittat en kotte vi också! Måste ju ha nåt som passar till trappan och inget halvtaskigt stort åbäke som vi haft förr (den e på andra trappan..)




Här har...



..kärran med skräp stått hela hösten/vintern, nu står den här inplastad, snöfri och väntar på nästa anhalt, Stormossen..


..så nu ser vi den fina trappan igen och inte en stor skräpsnöhög!



Hallå, hallå korven! Snart blir det andra bullar. Imorgon kommer Sandy hit och ska vara här halvdag i en vecka framöver.




Jag har hittat korgar till skåpet i kvisten, som jag har letat... Dessa var perfekt i storlek, färg och form (tiimari).






Lampor till tv-rummet har vi hittat också. Tak (väldigt vit men fin då den är på) och en liten läs.









Skruvat upp lite ouppskruvat.



Städat undan, och dessutom plockat in på vinden, alla julsakerna. 2 stjärnor  i sovrumsfönstren kvar men det blev sent och orkade inte hämta en stol och kunde inte dra ner dem (försökte), det var silvertejp....

onsdag 13 januari 2010

Spis


Spisen är på plats. Det gick fort, redan igår då jag kom hem stod den där. Nu väntar vi på att få tända.. 1 vecka...











Elliott och jag gör ofta denna övning. Elliott gömmer sig då S kommer hem och han skall stanna där utan att rusa fram och utan att låta om sig (även fast S "hittar" honom) tills jag ger tecken att han får hälsa. Han e riktigt duktig, jättebra vänta-övning! Men här var husse bara intresserad av nya spisen å såg inte E bakom kuddarna i soffan.

söndag 10 januari 2010

Vinter


Vårt hus i snö.








Is på vårt hus i snö. Jag hoppas de hålls där och inte faller på våra gamla fönster som står på rad under...


S har fixat om och satt upp lamporna i tv-rummet. Vi skulle behöva en sån lampa till, nån som har och vill slippa den eller vet var det finns, icke längre på Prisma i stan i alla fall..



Burit in det som skall bli vår spis, 480 kg... Nåt så här tungt har jag inte gjort sen jag blev sjuk, huva då.. Ja e helt slut...



En sån spis blir det. Fast grå. Vårt väntande fortsätter, när kommer de och murar..?

tisdag 5 januari 2010

Sjukstuga


Här har vi alla varit trötta, slöa och sjuka (människor), mer och mindre, sedan jul.





Vi tömmer hostmedicinflaskor och äter piller. Jag önskar min önskan på nyåret inte skulle ha varit att bli sjuk. Men man ska väl va glad en önskan nån gång slår in......


Elliott undrar vart den fulla/(senare) tomma plastpåsen med mina snorpapper tog vägen. Va?! Just hade han ju spritt ut dem i tusentals bitar i hela sängen... Konstigt, borta!? (Dumma hund!)