torsdag 29 april 2010

Det här e äckligt...

..och man ska inte erkänna sånt med en bild i en blogg.. Tvättade och torktumlade 2 påslakan, 2.. Alltså det rymdes inte ens i "behållaren". Har man djur så har man.. (idag har jag städat, vädret var ju inte så bra).


I tisdags tillät vädret också mig att vara inne, då städade jag också, i köket. Vi hade en "halv hylla" i STORA köksskåpet med olika mediciner, salvor, tuber, vitaminer ja allt möjligt. Och brist på plåster har vi i alla fall inte, 9 förpackningar. Nu ligger allt framme och trillar i vägen precis hela tiden, i väntan på en ny plats.


Onsdag vackert väder då var vi (jag och djuren) ute, bra väder att spraya. Från blågrön till vit. Fick också bort löv- och ogräshögarna. Vått och bra, inget blåste iväg...





Färdig.


Skulle spraya dessa också men då började det blåsa så de får vänta på bättre väder.

måndag 26 april 2010

Hullaaa, hullaaaaa...




.... för Lilla Nisan idag...

Jag har semester förresten.


Idag har jag varit duktig. Kaninerna har varit ute. Jag satte in grästorvor så de skulle få gräva lite.





Jag har städat ur växthuset.
Städat ur "uteplatsen". Mer än en kärra med löv bara här. Fast jag behövde bara köra bort ett lass eftersom vartefter jag lasta på blåste hälften av. Det kan just ligga där det ligger bara det inte ligger här!

Grävt fram stenar, lyft, rullat och byggt med stenar. Räfsat mer ogräs där de grävde ifjol. Lassat, kört fram och tillbaka. Varit ute och gått. Klippt en stickig buske. Rensat..... Bl.a...



Sen skulle det väl gå bra om man inte varje gång skulle behöva kämpa sig över denna snöhög med fullastad skottkärra då man ska föra bort allt skräp.. Å nu har det blivit så halt så ja skulle behöva dubbar på skorna för att komma upp..

Veckan som gått..

..så har jag delvis i kameran. S har fyllt, för 1 vecka och 1 dag sedan. Han gjorde tårta. Vi åt.


Kattbesök. Igen, typ varje dag. Nu kan Elliott komma nära utan att den klappar till honom.



Stora spindelbesök. Den var nog riktigt stor..


Vi har besökt mässan. Detta fick jag med mig hem. Lika besviken i år igen, fast det var ändå rätt trevligt, men jag saknar nåt...






Vi har städat av gården helt på framsidan. Allt är borta nu förutom stenhögen, (halva e kvar), känns riktigt bra!



Jag har skottat bort vinterns kaninskit... I alla fall en del, resten sitter fast i snöhögen..



S har bytt ringar.


Här är det meningen att vi ska så gräs då... Ja har räfsat lite.... Hmmm...

lördag 17 april 2010

3

Torsdagens agilitytävling slutade så här. På tredje plats i mölli. Fast Elliott joggade sig genom banan, tog det lugnt och stannade och tittade lite då han var på högre höjder. Men han gjorde en perfekt bana, inga fel!

onsdag 14 april 2010

Blind och ovetande

Nu då den mesta av den fina snön har smält kommer allt det fula fram.. Såg vår gård faktiskt ut så här i höstas? Ikväll har jag plockat allt smått skräp som legat runt trappan och på framsidan, måste ha blivit förblindad av allt i höstas för nu då det kommit fram igen stack det verkligen i ögonen.

Grannarna frågade för ett tag sen om vårt äppelträd klarat sig för hararna. "Joo, vi har inte sett nåt..." (berodde säkert på att vi inte stått så nära och tittat). Igår då jag skulle ta in lite kvistar märkte jag att allt var kapat upp till ögonhöjd på mig och på vissa ställen även högre..

måndag 12 april 2010

Solen


Oj, oj, oj va skönt med sol. Vi njuter. Andra har andra intressen...


..tyvärr är dessa intressen inte så bra för andra solintresserade..

Idag kom våra stolar till vardagsrummet, 50€ billigare per stol än vad de eg. kostade, konstigt. Vi "tjänade" alltså 100€! Nåja nu känns vardagsrummet äntligen helt. Inte som nån halvfärdig, omysig förvaringsplats...

(Ines ser väldigt STOR ut, men det är nog vuxenstolar inga barnstolar som det ser ut som...)

torsdag 8 april 2010

I'm back..




Men påsken ha viri å firi...



Sista krukan med gräs har börjat gulna och äts för fullt.


Under påsken gjorde vi klart våra hängare till kvisten. Det var väl nåt i den stilen vi hade tänkt oss, lätta att sätta upp då det kommer folk och lätta att plocka ner och gömma undan.

M och S har satt upp taklister, dvs de lister som vi hade kvar ouppsatta. Nu fattas det bara lister på 1 och en halv vägg istället för 4.


Ibland är vi så söta å gosiga vänner... Om du ligger på min tass ligger jag på din...

En matta har vi köpt, trodde jag skulle få visa våra nya fotöljer också som skall stå på andra mattkanten men neeej, nej de fanns ju inte i lager...

Det som göms i snö kommer fram i tö! Tror att kaninerna får komma ut en sväng i helgen om det är fint. Fast om det blir fint kan det bli som i fjol, på nolltid en dag blev det drunkningsrisk... Det var tråkigt..