söndag 28 november 2010

Julmarknad x 3

 Dålig start på dagen, mycket dålig faktiskt. Tänk om nåt nån gång skulle få vara ifred, utan att nån äter upp, gnagar sönder, river ner, puffar ner o.s.v... Nu har jag snart inga krukor som e likadana mer... Och de här skulle upp på vinden över vintern de bara mellanlandade här på bänken en ½ dag..

Var till Stundars idag på julmarknad. Köpte inget där men fick i alla fall en del ideer. Sen blidde det Omatori, där fann vi dessa fina tomtar. Ma köpte flera påsar.. Och nån sa att e va e vingäl som sålde bort de här tomtarna, så här billigt.....


Så köpte jag ett bord också, det var mycket billigt.. Var ska jag ha det då? Ja-a det får jag väl se... Inte vet jag..

Kort köpte jag bl.a. på marknaden i Botniahallen. Tavlor hade jag tänk göra dem till.




Första advent har vi idag. Nu kan jag ju inte önska er trevlig lilla jul 
och första advent. längre. Så jag hoppas ni haft det bra!
(ps. tredje marknaden va i Kvevlax..)

onsdag 24 november 2010

Julpaket igår..

E och jag var och handlade igår och packade och paketerade till hoppets stjärnas julpaketsinsamling. 3 paket blev det..








Hmm.. Den här stod i korgen på bordet. Ser ut som nån skulle ha tagit en tugga rakt i paketet. Kanterna på kexen e riktigt jämna och plasten e borta.. Nån har alltså ätit plast och kex på ett mycket snyggt sätt. Undrar bara vem..? Skumt!

måndag 22 november 2010

Glögg igår...



..julklappar idag.

söndag 21 november 2010

Söndag

 Vi har inlett glöggdrickandet, jag, S och M. Det var riktigt gott. Men, jag dricker kaffe varje dag och bränner mig aldrig, jag dricker glögg och bränner mig direkt..

Gamla dynvar fick jag med mig hem hemifrån igår. Dom gjorde sig riktigt bra i svarta stolarna.

måndag 15 november 2010

Gissa vad det här är..

..jo det e det närmaste i bildväg ni kommer på första julklappen jag fått helt färdig! Nu gäller det att få allt annat klart också.. Detta har ju tagit väldans länge.. Men hopelihopp va den som får det här kommer att bli glad!


S håller på och målar Juthbackastolen. Den blir ju helt supersnygg i svart.
Och så dagen höjdpunkt. SIGGAN FYLLER 6 ÅR. Jag tycker det är nån som fyller hela tiden.. 11 födelsedagar i vårt hus har vi. Oj... Nu blev jag själv lite förvånad.



Mys på hög nivå.

söndag 7 november 2010

Vi ska tvätta, vi ska damma, varje dag detsamma...




Nå nu har Elliott börjat sköta.. Tvättar varenda liten vrå och vinkel..








Idag har vi satt listerna runt öppningen till matrummet, men förstås så fattas det en list... Skickligt då man mäter och räknar, skriver mått och ritar och ändå kommer hem med en list för lite.






Förutom sätta lister, städning, promenad, mat, kaffe, mata djur, tvätta, diska (allt det vanliga) har jag gjort en massa småsaker, sånt som man tänker man ska men aldrig gör, t.ex satt folie runt de ljus som lutar lite i ljusstakarna.. 


..fyllt i ett papper för att få några ynka euron tillbaka, osv sånt smått som aldrig brukar bli av.. Och jag e så nöjd med dagen.

tisdag 2 november 2010

Vad håller vi på med....?



Jo, vi har planterat om blommor. Eller vi? Jag.

Så har vi promenerat och promenerat och promenerat. S har haft nån typ av maginfluensa, så då vi inte promenerat eller planterat blommor har vi skött han, skött oss och desinficerat huset om och om och om igen. Och nu borde ju risken för att jag skall insjukna vara ca 0, dessutom har jag bara magafare 1 gång vart 10:de år och 2006 var det sist så.. 2016 nästa gång...

Dunk, dunk... Dunk. Va är det som dunkar? Jo det var Thelma som höll på och öppnade olivtvålen, jättegott tyckte hon.... (hon som sålde sa nog att de e ju ren naturvara, men inte rekommenderade hon ju att man skulle äta den för det..)




Elliott har mask igen, fast vi gav drontal för några veckor sen.. Konstigt..


Och Reine har riktigt mycket mörkt klet i öronen, så veterinären sa att vi skall tvätta och försvinner det inte är det skabb... Han blev rabiat av denna öronbehandling...
Det här var bara en tidsfråga.. 3 blomkrukor, en lykta och en hund på fönsterbrädan slutar ju bara på ett sätt förr eller senare.. Och nej, vi har inga golvlister i vardagsrummet.. Än...