måndag 28 februari 2011

Dag 1


Detta har hänt här idag. Och.... Väggen där i mitten som skall flyttas in en bit i det här rummet, ja den e tydligen bärande.

Den här väggen (där diskbänken varit), den "hänger löst" eller i luften och e inte så tjock.. Måste göras om, antingen hela väggen, dvs sovrummet också, eller byggas på utåt mot köket.



Och här vid spisen där kommer muren emot där uppe och vad som finns bakom det är det ingen som vet, men som det är nu ryms inte våra nya skåp, 92 cm där..

söndag 27 februari 2011

Rundvandring 2





Usch fydå, plötsligt var det så äckligt överallt, bakom skivor, bakom skåp, under skåp...


















Så lämnar vi det, nu tar nån annan över.

Rundvandring




Här i hålet går man in i köket...




..så fortsätter vi runt...



..och vidare runt, så där ja, så såg det ut då.




Och så köket...



..vi håller på och packar...




..det gör vi inte här tydligen...

lördag 26 februari 2011

Förberedelser


Så här långt kom jag i mitt göra och frys in mat för vi kommer inte att ha nåt kök på ganska länge. 2 påsar med köttbullar.. Men vi har ju i alla fall mat i 2 dagar...

Är det detta som kallas mini-kök? Ett bord, en mikro, vatten- och kaffekokare och 1 låda med mat (dvs bröd och gröt) och 1 låda med glas, tallrikar och koppar. Vi befinner oss nu i vardagsrummet.


Här är resten av köket, som vi då inte kommer att behöva på dessa x antal dagar, tror vi. 12 lådor + smålådor. Oj. (Men måste ju tillägga att alla inte är fulla, det skulle nog ha blivit för tungt.)


Dörren som vi ska ha till skafferiet. Den blir bra! Riktigt bra. Det är en dubbeldörr så vi funderar lite att använda båda men, ja.. Vi och ni får se.. Vet inte än vi slipar lite på den iden än ett tag.


tisdag 22 februari 2011

Nä, nu har ja läidon......

Glad och förväntansfull, dock lite försenad bänkar jag mig framför tv:n. Bygglov, äntligen. Men vad ser jag? Nåt blått, ett hår, en rygg och en muskulös rumpa i en dräkt som ser ut att va alldeles för liten. Sport. Av med tv:n, förstör inte min kväll mer än den redan är.. Let's make fastlagsbullar istället, det e ju i alla fall roligt och gott!


 Jätteroligt....


..nej förresten megaroligt!
Idag var det inte min dag heller..
Som tur är behöver vi inte städa så grundligt, vi river ut skiten!
Tack å gonatt!

måndag 14 februari 2011

Semester

Vi har varit i Närpes, på födelsedag på lördag. Ja, sen brann det lite på vägen också.


Söndagen gick till historien som den jobbigaste dagen hittills enligt Reine. Jag tvättade alla gosedjur, lammet och taxen hängde jag på duschdörrarna, han satt, låg, sov, gnällde, hoppade eller stirrade hela dagen och skulle absolut ha dem.. Hela dagen!
Måndag, semesterdag 1, sydde jag dräkter, de blev ju inte direkt världens snyggaste (om det fortätter och är jättekallt gör jag två av blåa jackan, dessa var bara ett test), men de duger tills jag orkar mer.. 

Vad tänker man då man sätter så långa spikar i så små krokar i en så liten hylla? Hyllan ska nu målas och upp på väggen.
 Här slipade jag till lite då jag en gång höll på och hade plockat fram allt och så slipade jag ju en hylla till också förresten. Det var den dagen. 

(Ps. jag gjorde nog mer idag än det här...)

tisdag 8 februari 2011

Lite av varje..

Vi var till IKEA i lördags och köpte bl.a. ett nytt bord, så nu är det installerat tillsammans med stolarna som vi köpte i somras. Nu e det bara resten av rummet som ska fixas då och det lär bli riktigt snart! Vi tittade ju på kök också då vi va där.. Så snart, snart.

fredag 4 februari 2011

Voi, voi, voi, voi....

Den här saken tog mitt sista lilla trevliga humör för idag... Så där svårt kan det ju inte vara att få fast den satt!? Jag skyller på pannlampan, ja så mörkt var det, sen måste man borra vilket betydde att jag måste att hämta borrmaskinen (jobbigt), sen va skruvarna små, så små så jag förstås tappade bort en, sen då man skruvat lite fanns det inga gängor kvar, (jag ångrade skarpt att jag hittade det förlorade fåret), sen skulle jag behövt böja huvudet 90 grader bakåt för att se vad jag gjorde, allt bara för att jag använde PANNLAMPA! Så svårt kan det inte vara! 



Snölykta slog mig då,
det e fint.