tisdag 29 mars 2011

Sjukstuga

Lilla Thelma blev sjuk igår och bara ligger, där man bäddar ner henne.. Ines blev sjuk på söndagskvällen och idag först e hon uppe, fast helst vill hon nog bara ligga ner hon också. Vet inte vad de har för fel, det bröt ut på en kort stund för båda två, å så blev de helt kraftlösa, bara stirra rakt fram eller sov, rörde inte på sig...


Så nu e det vatten i spruta som gäller. Och de dricker, så antingen är de väldigt törstiga eller så orkar de bara inte protestera. Thelma bara böjer undan huvudet lite, men dricker iaf. Jättekonstigt, det skulle aldrig funka med henne annars. Och det är väl bra att få i dem vatten? Eller?

lördag 26 mars 2011

När man överträffar sig själv...


Jag har svängt kylskåpsdörren så den öppnas åt rätt håll. Helt själv och jag fattar fortfarande inte hur det gick till. Luta skåpet bakåt, samtidigt hålla dörren så att lilla pluppen högst upp hölls i det lilla hålet och så den lilla plastringen inte föll bort (vilket den gjorde 10 gånger innan det lyckades) och samtidigt hitta det lilla hålet under dörren sätta i skruven och skruva.  



  6 stycken handtag hade vi från förr, de har vi satt fast idag. För att få resten måste vi åka till ikea...







Karusellen och hyllorna e på plats. Dörrarna kommer sen då vi fått upp röret ovanför skåpen och skiva för det är klart. När det nu blir då......


...för idag då vi öppna lådan med fläkten så är det ju fel fläkt, det är inte den vi beställde... Åhhhh.... Typiskt!

torsdag 24 mars 2011

Idag kan jag baka om jag vill!


Igår fortsatte jag skruva lite lådor, städa, sortera, plocka och.. så fick vi bänkskivorna insatta, hål för spisen och...



..hål för diskbänken gjorda.

 Idag fick vi belysning i köket och ugnen och spisen kopplade. Jag har också lärt mig hur man tar bort lådorna ur skåpen, jag trodde faktiskt inte att det gick, var tvungen att söka på nätet hur man gör, använd milt våld, det ska låta som att det går sönder stod det...

tisdag 22 mars 2011

Snigel, snigel snigel.....



I söndags kom de flesta skåp upp. Nu e det bara ett par skåp som står löst.. När de blir fastsatta har jag ingen aning om..

Igår hände väl ingenting. Idag kom kylskåpet, diskmaskinen och fläkten. Och jag har satt in lådor i ett skåp, satt upp "skenorna" i vissa... Sen är det en massa som jag inte får gjort själv så jag väntar på hjälp, säkert nån gång...


Lamporna lyser också i matrummet, det är ju i alla fall nåt som e trevligt...

lördag 19 mars 2011

Nästan färdig...


Idag hann jag skruva ihop nästan allt, 1 golvskåp och så höga skåpet är kvar. Så nu e det egentligen bara att börja sätta upp.


Jag hann ju inte med allt för Tottelott och jag skulle på tävling. Jaa, det gick ju som vanligt. Gick alltså. Elliott går alltid banan då det är tävling. Konstigt det där, han måste ha missförstått nånting med hela tävlandet. Å tyvärr räknas det ju inte fast man kommer först bakifrån... Då skulle vi vara proffs! (Fast idag kom vi 4:de av 5.......)

fredag 18 mars 2011

Allt är fotat i mörker...


Vi börjar väl med onsdagen då. Vi hämtade olika tapeter, 4 olika prov, denna och...

..så den här. Det är de 2 som jag har bild på, eftersom vi valde mellan dessa 2 "provtapeter"..

..och den här, som vi köpte för de hade dem till 40 %, vi tänkte att vi lägger den nån annanstans om det icke blir i köket. Men, vilken tapet det blir får ni se då vi sätter upp den!
Onsdagen fortsatte med målning, jag var hemma hela dagen och hann måla 3 varv, S kom med på sista varvet. Tur det gick att måla så många gånger samma dag...

..för på torsdag satte de in golvmattan. Så ser den nya mattan ut, inte alls samma färg som den gamla, nya mattan e mer antik å går mot grått medan gamla går mer i brunt, får se sen då vi tar bort plasten mellan rummen hur de ser ut i porten där de möts.
Idag kom takpanelen och så ser man kanske de små spottarna som också blivit insatta/ditsatta/uppsatta... Det verkar att vara roligt att sätta takpanel, i alla fall var det roligt att vara åhörare och skådare så roligt så jag var tvungen att gå runt knuten för att skratta, sen var jag tvungen att gå bort, men det är ju tur man hör lika bra genom plasten.. Undras om de tänkte på det...?


Ikväll har jag skruvat ihop övre skåpen till köket. Nu saknas en påse med skruvar som jag inte använt än... Hmm, konstigt.. Eller gör det? Jag skall ta reda på det........................ nån annan gång. God natt!

tisdag 15 mars 2011

OM...

På helgen gjorde vi ingenting, satt ute i solen, vilket var skönt men ändå inte eftersom vi egentligen skulle haft en hel del att göra, OM... Saker och ting skulle gått bara lite fortare och utan avbrott, då skulle vi kanske just nu suttit och skruvat ihop köket.. Vem vet..



Igår kom bräderna upp på väggen. S målade, jag tog kort..


Spacklat blev det också och idag har det blivit slipat och spacklat igen. Imorgon borde taket komma på plats OM elen blir dragen och förstås OM takpanelen ämnar anlända till Kvevlax..

fredag 11 mars 2011

"Om en katt..." En hörförståelse.


Nu kom snön ner av uthuset... Och se va roligt...... Jätteskoj..


Bakom snömassorna i garaget, ligger bräderna till huset som ska målas, kanske man borde sätta nåt på dem eller..?


En kvinna och ett barn kommer gående in på gården. Jag blir alltid rädd då främmande folk kommer in hit och katterna e ute, direkt tänkte jag nej, nu e de nån som kört på nån av kissorna... Nej, nej, nej, ja orkar inte... Jag e så inställd på det och så säger kvinnan (ganska långt ifrån mig): "Har ni en svart katt...?" Jag dör nästan.. Tänker nej, nej å åter nej.

Jag: VA!?!
Kvinnan: Har ni en traktor?
Jag: Vaah.....?
Kvinnan: Traktor!?!
Jag: Traktor....?...............

Kör försiktigt folk!

torsdag 10 mars 2011

So far..

Nu har gubbarna inget att göra, de är inte här.. Väggarna e klara och gipsskivorna skall "torka" till nästa vecka, taket saknar panel men elen måste fixas först, (hoppas imorgon), utsidan kommer de inte längre med före vi har grundmålat och behandlat bräderna, frågan: var ska vi göra det nu då det är kallt? Så nu står allt stilla....


Köket kom i tisdags, en sak som vi inte måste vänta på, sen då det är så långt att vi får börja bygga ihop.

Det här med fastlagsbullarna blev nog så invecklat. Hade bakat innan vi rev och lagt i frysen (förutseende!), men på dagen hade vi ju ingen visp, måste låna. Sen hade vi ingen kopp att vispa i (inte förutseende!) Då vi äntligen fått det fixat, hade vi inget socker varken till grädden eller att sikta på bullarna.. Jättegott..

måndag 7 mars 2011

Söndag och dag 6

Ett lass med skräp lastat. Och vem sorterade, bar, släpade, drog och kånkade och kastade på hälften av hopen som e vid huset...?..
..medan en annan var här inne och målade kanterna, märk väl kanterna som dessutom kommer att läggas mot varandra och inte synas heller, på 18 st bräder.  Men nu är det gjort, noggrant och omsorgsfullt! Bra!


Nu har de hackat ur i muren, 4 hål kom fram..



Skafferiet. Och elen är på gång...
..och skivorna börjar vara på plats. Saker och ting löser sig, fast vi stött på en del problem under tiden. Nu e det bara ett problem till som INTE går att fixa.. Vi beställde samma golvmatta som i vardagsrummet så blir det en fortsättning på den genom porten in i matrummet. Men så klart idag då beställningen skulle in så fick vi till svar att den inte tillverkas längre.......... Åhhhh.... Vad är det, ett år sen vi satte in i vardagsrummet..

lördag 5 mars 2011

Dag 5 å så lördag



Skafferiet..









..och här kommer då dörren, det blir nog bara en dörr även om vi hade tänkt två..






Lilla väggen är omändrad så nu e den som vi tänkte. Bräderna som står här kommer att bli vägg i matrummet.



Inspector Ines. Lilla väggen: Bra, stadig!



Taket: helt ok!




Skafferiet: ok also!


Men.. Vad är det här för hål? Hit kommer man ju inte in och dessutom lämnar man att hänga och vet inte vart man ska ta vägen, 1 fel.




Golvet: check!

Med buller och brak rasa snön av halva uthuset i fredags. Jag ställde bilen i det enda hålet som fanns då jag kom hem, dvs här under med nosen mot skräphopen.. All snö som kom ner hamna precis framför bilen, där gick "gränsen"..


Morgondagens arbete. Trevligt... Idag kom vi inte så långt eftersom traktorn inte ville starta då vi ville.

torsdag 3 mars 2011

Dag 4, ojdå...

Taket och väggarna färdiga. Och här lägre väggen som gränsar mellan köket och matrummet e klar, men... Det har blivit ett litet missförstånd och stolpen som går upp i taket står på fel ställe, den ska va i mitten, mitt mellan den höga och låga väggen. Nu e den på lilla väggen längst ut. Nu skulle också strömmen borda bli dragen så att de kan fortsätta.. Men det blir först nästa vecka..







Så i brist på annat, gjorde de så här idag.

Och stötte förstås på ett problem här uppe under taket. Och klart att det skulle vara problem, varför skulle det inte komma ett problem?




I somras då vi bytte tak, fanns det pärtor under som tydligen gjort så att kondensvattnet inte kommit åt stocken, pärtorna togs bort och bräder sattes dit och nu e stocken våt (kortfattat sagt, om jag inte missförstod M trots att han talade tydligt och gestikulerade samtidigt, Petsmodialekt å byggprat tillsammans är rena kinesiskan ibland)...

Så här ska det borda se ut, som det är gjort på nya delen av huset, så det luftar. Det fatta jag i alla fall.