söndag 24 april 2011

Från och med nu ska man borda ha semester..



Idag ha vi såga allt det som kommit ner ur tallarna under vintern (det blev ju mest ris som man inte vet vad man ska göra av med) och tagit ner ett par träd ute vid vägen också. Och kapat veden som legat på gården. Och så har vi börjat bygga komposten!


Fast jag bet dig i kinden och du knuffade mig, samt steg 
på mitt svanshår (AJ!) så e vi väl ändå vänner. Puss.

lördag 23 april 2011

Nu jobbar vi!


Ena dagen, plocka ut alla 50 bräder och "behandla" dem...

..andra dagen måla bräder. Nu e det gjort, nu får de komma och sätta upp dem.


Ena dagen sortera upp skräpet lite...


..andra dagen plocka bort det. Färdigt! (ja... på den här sidan...)

S har oljat in våra utemöbler, nu borde vi göra nåt åt plattorna de ska stå på också. Måla, olja, behandla... Vi borde också måla huset klart och trapporna skall byta färg och så ska vi måla det lilla sophuset och... så vidare..



Kaninerna är ute nu då det är så fint, S ha hämtat torvor att gräva i, häftigt värre tycker dom.

Och så har REINE FYLLT 3 ÅR (igår). Väldigt tröttsamt det här med att fylla år..

onsdag 20 april 2011

Allt som fattades sist fattas fortfarande..


Men vi har ju gjort så mycket annat. S har fyllt år (jämt)! Vi har ätit kaka i flera dagar.
 Igår var det mycket varmt. Jag hade ingen jacka på, då är det varmt! Vi byggde ihop lite presenter. Här är han, med 3 av sina presenter, grillen, röret och stolarna.

Den här var också ute igår, idag har jag inte sett den. Men då har jag ju inte suttit här ute på trappan heller. Idag e det kallt, jag var tvungen att ha typ vindtäta byxor + andra byxor då vi va ute å gick, huuuudå! Jag som hade uteplaner...

S har målat hörn idag, det e bra. Lite framåt hela tiden, jag har också gjort lite saker (just nu kommer jag inte på nåt...). Just ja vi har ju semester också, så tycker ni dagarna går fort just nu så e det därför. Jag kan ju meddela att vi e lediga till efter påsk så då saktar det i igen.

tisdag 12 april 2011

Nu städar jag


Nu e allt på plats! ...




...ja 3 handtag fattas och lite ström på olika ställen..


..och bergullen runt röret och skivan som kommer för.. Och, och, och lite annat smått.... MEN man kan använda köket nu.



Fogat, det blev brunt, det hade vi kanske inte tänkt, kanske eller hade vi alls tänkt...



Dörren e inne. Vi har inte gjort nåt åt den.. "Städat" den lite men om man knackar i den kommer det ut saker.. Alltså! Knacka inte på den, enkelt löst. Nästa problem..!?


Spottarna har vi ju fått, skulle inte de ha kommit upp så skulle vi ju inte kunnat sätta kakel.. Så det var ett måste. Inredning e det som gäller nu.

tisdag 5 april 2011

Så långt (och lite längre) är vi nu..



Vi har gjort både ingenting och så har vi pysslat på  massor den senaste veckan. Tapetserat, och den tapeten blev det! Snygg, eller hur?
Vi har lagt upp alla dörrar, skruvat fast bänkarna, diskhon e på plats (ordentligt), diskmaskinen e på plats (funkar dock icke än), nya fläkten har kommit, (icke uppsatt än, måste va ett rör också innan) kaklet har kommit , vatten kommer ur kran och vi har nästan fyllt alla skåpen (ikväll)!


Vi valde en sån kran, med "utdragbar slang". Vilken lyx, nu kan man fylla en 1,5 l flaska med vatten utan problem, det kunde man knappt förr..


Här höll vi på att lägga skenorna i skafferiet, men NU har S lagat det klart och  flera hyllor är redan fyllda med saker.
Det här blev vår egen fundering, eftersom IKEA och vi inte tänkt lika. Från början hade vi det så bra uttänkt och satte hyllan längst ner, men det gick ju inte sen då dörrarna skulle på plats. Det här blir nog bra, fast det skulle ju varit bättre om man var lite längre.....


Fläktskåpet måste också göras om eftersom IKEA-fläktskåp inte e gjorda för fläktar som inte köps från IKEA (i alla fall inte den vi köpte).