söndag 29 maj 2011

Hurra (för flera saker..)



På onsdag bjöds det på smörgåstårta (med köttfyllning..) åt den stora 4-åringen. (Man måste ju bjuda till lite ibland..)


Helgen kom och gick. Tack för regnet! Vi har fått så mycket gjort här inne, en massa smått som bara skjutits fram. Det e riktigt skönt att ha det gjort..

 Vi har varit ut till sjöss (och varit förutseende och köpt en till flytväst innan), ut till villan och tittat. Växterna vi plantera ifjol, har alla klarat sig.
Snuselisnus... Vi träffa Cajsa, hon var på villan (sin egen alltså), och tyckte det var så roligt att vi också kom dit.



Reine och hon busa riktigt ordentligt, det gick hårt och fort. Därför blev det så suddigt..


Idag hittade jag en massa hyllor, så många så jag vet inte vart jag skall sätta dem..

Den här till exempel. Den hitta jag på kalla vinden då jag skulle hämta en lampa. Den här har jag aldrig sett förr. Gubbarna som bytte tak förra sommarn måste ha hittat den, för de rev ju bort allt så det blev öppet in till vinden.




Jag putsa bara av den och så satte vi upp den på ena skafferiväggen, den passade bra med färgen på dörren. Vi satte också en tavla dit, med grön ram så allt föll liksom helt rätt.


Nu då vi befinner oss i matrummet så flyttar vi oss bara en bit till höger. Vi har ändrat om lite i huset i helgen och det här skåpet landade här.


Skåpet har stått i vardagsrummet innan, här. Hyllorna jag köpte på ikea, nån gång bara ifall jag skulle behöva, behövde jag jättemycket idag. Fast jag hade så många hyllor var det ingen som passade just hit.. (nallen ska inte sitta där han söker bara skydd från 2 glupska typer).


Tavlan kommer från...? Hjälp mig! Mammas morbror..? Och den e så "skör", har haft den i skåpet hur många år som helst, men nu plocka jag fram den. Borde få den inramad, det är bara ett tunnt papper bakpå som redan börjat gå sönder.



 



Måla eller icke 
måla..?
Ha dem där 
eller ej..?




 
Vi svängde
på klaffbyrån.
Och här fick
vi upp en hylla
i alla fall.

onsdag 25 maj 2011

Detta hände igår.


Katterna skall vaccineras och då avmaskas innan. Jag måttade upp tabletterna igår, axilur och burana.. Ja fattar inte varifrån buranaförpackningen kom mitt i allt..
Var hemma igår för ja kände mig ännu sämre än dagen innan, det packade och dunkade i huvudet å halsen och rösten var borta. Nåja jag tänkte faktiskt vila, på riktigt! Eftersom jag varit sjuk i flera veckor och det aldrig ger med sig. Å gissa vad som hände då.. Av alla dagar sen mars typ, så kommer de som ska fixa "det där under taket", för att riva å bygga nytt. Just den dagen då jag skall vara hemma, vila och ta det lugnt. Hamra, bullra, riva, spika, dunka, slå.... Å det tog ju BARA 4 TIMMAR!








Så det blev inget vilande bara paj av alltihopa. Det är ganska konstigt hur svårt det är att hitta i ett nytt kök. Saker man sällan använder alltså, tex pajform, måste erkänna att vissa saker har jag ingen aning om var de finns, även om vi har det ordnat ganska "logiskt". Och S frågar om allt. Den här t.ex. e svår, var skall den lilla mjölkkannan vara? Med tallrikarna, med kastrullerna, med kaffekopparna eller med plastlådorna? Jaa, svårt...



Sen plockade jag om lite, (okej lite mycket, hmm jag flyttade väl lite på allt som var där),  i skafferiet så jag skulle få en hylla ledig för trädgårdskaffekopparna, blir att flytta om lite där enligt säsong tror jag.

måndag 23 maj 2011

Det är mycket hund nu..


Reine var med på Elliotts träning sist. Lite hoppträning och mycket socialträning!


Fredagkväll var det Strand-cupen, då var det lite fart på...


..tills vi kom till bommen, då är det ettans växel som gäller..

..å så fritt.. Här kanske vi tappade nån placering eftersom det var nåt väldigt intressant i publiken som absolut måste beundras vääääldigt länge...

..sen var det raksträcka i slutet, tunnel, hopp, hopp, hopp å då blir det fart i gubben. Å så springer vi in på en näst sista plats, tror jag (om det inte var efter den diskade hunden.. för i så fall kom vi ju sist).


Molly



Bob



Lördag, var man sjuk å skulle ta det lugnt för att orka med söndagen (7 timmar agilityfunktionär), så jag SKULLE bara flytta några blommor, men lite blev mycket och jag grävde om nästan hela stora landet, det var inte bra, på söndagen kom jag mig inte ur sängen före halv 1 och den dagens uppgift överlevde jag tack vare burana (å så klart för att ja e så stark..........).

onsdag 18 maj 2011

Nä nu går det lite för fort..


Eller lite.. Tiden bara rusar iväg. Vi har jobbat ute för det mesta, man har ju inte samvete att vara inne då det är fint ute. Jag har faktiskt önskat flera regniga dagar så man skulle få nåt gjort inne men de har tyvärr infallit på fel tid och fel dag (ovanligt....)

Tomat- och gurkplantorna har vi fått i helgen. TACK! Och nu har vi äntligen fått ner dem i jorden. Borde flytta ut lite annat i växthuset också men det kanske e lite för kallt ännu för att få pyttesmå växter att ta sig.. Japp, jag var lite sen med sådden i år. Och än har jag inte sått allt..


Björnbären planterade jag under bastufönstret, 3 stycken. Hoppas de tar sig där.

Vi har hälsat på chillorna. Nu kom jag riktigt bra överens med frun i huset. Samla er för fotografering.. Nej det var tydligen för svårt. 1 sekund max...


Bra S, tryck fast dem med fingret!



Diesel, som också så jättegärna skulle vilja va me chillorna..

måndag 2 maj 2011

Veckan som varit..

Tänk va länge vi haft den här gasflaskan, måste ju va sen 2005, diskuterade vi på dagen då vi skulle inleda grillsäsongen. Gissa vad som hände sen..


 Vi har fått upp panel på huset, så nu e den sidan klar. "Hussidan" alltså, va som ligger på marken tar vi sen..


2 stycken tilluftsventiler(...?) har vi också satt in, så nu hör vi bilarna ännu bättre i sovrummet.



S har oljat in trappan...


..och förstås räckte det inte till hela trappan.

Han har också oljat in trallarna till uteplatsen, de skulle bli gråa men de är de inte, jag vet inte vad de har för färg, men inte är de gråa i alla fall..


Jag har målat vardagsrumsbordet, det som var brunt innan, ska man måla ute, räfsa först eller välj helt enkelt en dag då det inte blåser från alla håll samtidigt!
Och Nora hon har byggt bo, igen... Våren.. Eller så har jag bara lagt för lite fyllning i hennes låda..

PS. Jag har ju gjort annat den här veckan också och inte bara målat ett bord!