lördag 30 juli 2011

BotniaCyklingen

Nu e BotniaCyklingen över för i år. Jag gjorde det i stundvis gassande sol, trots min stora tendens till illamående i värme. Hur som helst tiden landade på ca. 2½ timme. Hem kom man sig svettig och slut, hungrig och grymt törstig, slut i armar och händer och sjuk i röven. 
Det är tungt att sitta och heja på.... 
Här får vi applådera förste man som svischar förbi, sen 1000 till som följde honom innan vi gav upp och cyklade hemåt.

fredag 29 juli 2011

Jag fortsätter..



I förrgår sov vi på villan, helt underbar kväll var det, otroligt varmt och skönt.












Innan på kvällen badade vi, jag bastu och S i vattnet, han syns lite där under stolen..


Nästa dag badade S igen, pippifåglarna ville inte bada med honom de sprang snabbt förbi.



Jälp meJ Jenast Johanna!


Elliott navigerar fel och simmar utåt! Det var verkligen otroligt, har nog aldrig hänt förr.
Efter några timmar stillade de sig tillslut, alla 15..



Idag har det inte hänt så mycket, tyvärr, å semester e slut... Men några liter blåbär har man fått plockat iaf.

Sen till det viktigaste Thelma har ju fyllt 6 år för en tid sedan. Nu e hon lite sjuk, hon haltar på ena bakbenet, kunde inte alls stöda på det i onsdags, så idag blev det ett besök till veterinären, men hon kunde inte göra så mycket annat än känna på benet eftersom T ätit och då inte kunde röntgas. En spruta smärtstillande och medicin med hem, vi avvaktar och hoppas inget e brutet högre upp.

torsdag 28 juli 2011

Nu var det så länge sen..

... så jag hade glömt bort vart jag skulle gå för att skriva ett nytt inlägg..



Vi börjar med förra tisdagen (grymt laang sedan alltså). Vedlidret, riva, stocken bort.


Sen bygga upp en ny bit med vägg, här använde vi igen av bräderna som vi rev (eller Lund rev) av huset i våras. Helt prima bräder. Sen for vi på semester 1 ½ dag utan djur, fantastiskt!
Vi var på teater.

Vi såg en räv på gården.


Vi var på loppis, jag hittade 4 st skålar av samma sort som jag har 2 st koppar. Dessutom till 50 %. Vilket fynd, inte för att de var dyra före heller....


På nästa ställe hittar jag 6 st assietter i nästan samma mönster. Tanten i kassan räknar ihop alla våra fynd och tar mindre betalt än vad det blir.. Bra affär igen! Inte för att jag betalde nåt denna gång men.. För den som gjorde det var det ju bra... Tack!


Väl hemma igen har tiden bara rusat iväg, villan en dag, alla badade utom jag, det var kallt (i vattnet).



Stormossen * 3 en dag...


S har sprayat den fula lampfoten vi köpte på auktion ifjol, den blev ju som ny. Snyggt, nu fattas en skärm. Jag tror inte vi sätter tillbaks den gulorangefärgade som var 1 meter i diameter. Nej.



Så har jag plockat blommor på åkern, vad heter de som e lila? De står sig jättebra och e fina. De vita, lomme, står också rakt ännu efter dag 3, det trodde jag inte.








Jag fortsätter sen, nu kommer Ernst!

måndag 18 juli 2011

Mer sommarjobb

Det här är konstigt. Det tog hela dagen att klippa ner, gräva upp, gräva nya hål och flytta brudspireorna.. Fast första timmarna grävde jag upp första busken samt nya hål och det var bara stenar där så klart (finns det månne nånstans på denna gård där det inte finns stenar..). Och gissa om det var mycket myggor, men nu hoppas vi slippa lite såna då buskarna e borta. Någon som vill ha björkspireor, säg till, de skall också bort nu så fort som möjligt, kanske de syns lite i högra hörnet.. De är fina nog, men nu ska buskarna bort!

lördag 16 juli 2011

Veckobloggen




Nu var det länge sen sist.. Även om denna vecka bara rusat iväg, vet jag inte riktigt vad vi har gjort... Om vi alls gjort något.


I söndags var vi på Stundars på hantverkardag, det var roligt. Jag skulle kunna vara där varje dag!

 På alla bilder bara kom det med en massa moderna människor som inte alls passade in på bilderna som jag ville de ska se ut juh... Men det var nog vackert i alla fall.




 Sen for vi till villan, simmade och åt. Väldigt varmt i vattnet var det. Sen for vi hem...


Jobbat i skogen lite, jag släpade in alla kvistar och småträd på gården.. (Och klöv ved och städade i skogen, viktigt inte ris överallt....)

Klippte allt ris och satte det i högar. Och då kom regnet och åskan sådär passligt, tills jag var klar. Så högarna låg ute i regnet och jag hoppades att det inte skulle börja blåsa, det gjorde det inte. Sen ut och binda.


Det skall torkas till vintern åt Jussisarna.

En annan dag då jag skulle klyva klart det som var i vedlidret och jag plockar upp de 2 sista klabbarna bara väller det fram stockmyror i tiotal sen hundratals.. I väggen, stocken längst ner, 1-1 ½ meter där bodde de. Fy då! Gift, gift, gift. Imorgon ska vi byta ut stocken, eller spånhögen..
Så har vi varit i Närpes, jag fick med mig en proppfull påse med kläder (rättare sagt 3 jeans, 4 långärmade, 1 linne, 3 t-skjortor, 2 kjolar, 2 shorts, 1 skjorta, 1 tunika, vad jag kommer på nu..) Meddela igen nästa gång ni städar skåpen, I´ll be there!






 
Var till Öjskogsparken också den dagen, på strömmingens dag eller surströmmingens dag. Var upp till vridläktaren och kolla husen, tänkte att detta är nog det närmaste vi kommer sommarteatern i år, eftersom biljetterna for snabbt så vi hann aldrig boka. Men dagen efter fick vi biljetter till extra föreställningen, så vi får komma igen.









Vilka fina hus de har byggt. Och vad mycket gamla saker det fanns där! Massor som jag skulle vilja ha.. Det här ska bli roligt att se, men enligt väderprognosen skall det vara störtregn på onsdag.. Hur blir det då tro? 


Igår grävde vi bort stenpartiet och flyttade alla stenar, det var många stenar.. Vi flyttade dem hit, bredvid bastun, där jag satt lite växter och...
..där vi har (den fortfarande fulla, halvfärdiga) komposten, granarna som står där ska vi ta ner i höst och så skall växthuset flyttas hit. Så har vi tänkt.. Nu får vi vänta på hösten innan vi kan fortsätta, sen vänta på våren innan vi kan flytta, sen på sommaren för att plantera mera.. Eviga väntas...

tisdag 12 juli 2011