söndag 25 september 2011

Award

Fick en Award av Sabina, Backlidens gård.
När man länkat till den man fått den av, skall man svara på 5 frågor och ge den vidare till 5 bloggar med mindre än 100 följare.

1. Varför började du blogga?
Det kommer jag inte ihåg. Kanske var det för att jag började fota lite och ville skriva lite kort om vad vi gjorde. Idag är det i alla fall roligt att läsa bakåt å se på bilder. Som när man funderar vad gjorde vi på midsommaren för 2 år sen, ja då går man bara dit och kollar det. Tyvärr kan man inte se bilderna från början, de blev osebara då jag började blogga på blogspot...

2. Vilka bloggar följer du?
Bloggarna som jag har i min blogglista till höger. De läser jag varje gång de uppdateras. (Men jag läser många fler då jag har tid)
 
3. Favoritfärg(er)?
Många. Lila, rosa, brunt, svart, beige.. Vit grund tycker jag e fint, där man kan ändra och byta och kombinera saker och möbler i olika färger. Men jag tycker inte om då det är vitt överallt.

4. Favoritfilm?
Ingen direkt favorit som jag kommer på nu. Tycker om svenska filmer typ Wallander och Beck och allt annat också drama, komedi, skratta, gråta, blunda...

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Måste säga att jag är inte så resande av mig, jag trivs bättre här där jag kan..... Fast Italien skulle jag kunna tänka mig att åka till faktiskt (om jag får ta bilen... haha..)


Ja, vem läser min blogg då som jag kan ge den vidare till..? 
Kanske jag prövar med:
 Har ni fått den redan eller inte vill svara så e det helt ok, jag skall försöka att inte komma ihåg det så länge i så fall....

måndag 19 september 2011

Ibland blir det inte som man tänkt sig...


Igår köpte jag ett ämbar att ha på vinden, en höstglöd att ha på databordet, en garderobsblomma att ha i hallen (inga fönster) och den tredje växten att ha på pidestalen eftersom den förra dött. Men det här tyckte jag blev så trevligt så nu står de alla 4 här på ett och samma ställe. Dvs jag är utan ämbar till vinden, utan blomma till hallen, pidestalen och till databordet..



Kan man äta alla aronia, eller?


Det här var då det enda som icke hade frusit och var brunt i bladen.. Vad lär man sig? Jo, att göra det man tänker genast. För jag hade tänkt plocka in andra blommor kvällen före men tänkte som så att jag gör det imorgon...

lördag 17 september 2011

Flying mouse



Se vem som låg här då jag skulle gå ut imorse...





Hur? Kan man ju undra då...



Loppis i gamla Piffi. Den här gången hittade jag lite som jag absolut behövde. Köpte en korg till också, en STOR en.

Gick ett varv genom Fyndis också, där brukar jag aldrig hitta saker men däremot kläder. Denna var riktigt trevlig. Höll nästan i saxen och skulle sprätta knapparna, de åkte hela tider ur knapphålen, funderade blåa eller vita större knappar. Va dum man är ofta! Visst visste jag att jag bara kunde sy knapphålen lite mindre....

måndag 12 september 2011

Blött här....

Blött på alla sätt kan vi summera igår och idag. Började lyssna på låtar som "rörde" WTC igår, jag började med denna låt, sen kom jag vidare till nästa grej, soldater som kom hem och överraskade sina barn och sina nära och kära, även om det var mycket fint var det hemskt att se och sen avslutade jag med att titta på Christian the lion, bara för att toppa det hela med mer snyfthistoria...

söndag 11 september 2011

Klart

Igår fick vi upp resten av björkspireorna, vänt jorden och jämnat. Måste bara hämta ett lass jord till att fylla med så det inte lutar så mycket på vissa ställen. Flyttade några spireor och la vid komposten resten for till skogs(kanten) kanske de tar sig där också som andra buskar gjort.. Konstigt, men om det är buskar, blommor, växter vad som helst som jag inte vill ha kan jag inte kasta bort jag måste flytta dem nånstans, annars e det så synd om dem.... Haha, alla med sitt...


Funderade flera dagar vad det var som luktade så starkt ibland då man gick ute, kom på sen att det var luktärterna (som just börjat blomma), de luktar så gott, så starkt doft har mina luktärter aldrig haft förr. Riktigt somrigt.

lördag 10 september 2011

Gräva här och gräva där

Igår klippte jag ner buskarna här vid uthuset, spireor(?) tror jag det är. Vad jag slet och så här kort kom jag. Hemska saker vilka rötter! Varför jag skall ha bort dem? Jo, hit ska det komma ett litet trädäck (kommer inte på nåt annat ord nu just..)

De är dessa jag försöker få bort. Köp inte den här sorten om ni inte vill att de ska ta över allt, man blir aldrig av med dem, vet inte hur mycket vi grävt å klippt alla år å de bara kommer tillbaks. Nåja inte så konstigt med tanke på rötterna. Och är det mitt i vintern och -15 grader och det stiger till -10 tror den det blir sommar och bildar nya knoppar!! Som sagt omöjligt att få bort..


Brist på skedar har de inte haft här, hittade en till nu vid uthuset då jag grävde, de finns i jorden lite överallt. Hmm, undras vart jag lagt de andra jag hittat..



En del av björkspireorna som vi klippt ner på gården har vi flyttat hit mot åkern som insynsskydd, Jag flyttade ännu mer igår, så nu blir det som en liten häck mellan björkarna. Hoppas de tar sig fast de e så här sent.



The Fairy bara blommar och blommar och får mer och mer knoppar, jag hoppas rosen på andra sidan stenen tar sig också och så hoppas jag den blir lite större än den här..

måndag 5 september 2011

Rubriken e alltid knepig..

 Här knallar vi på, skördar, torkar, flyttar, kastar, ändrar... Och lite sånt. Just ja, jag torkade ju blommor också för en vecka sedan (bättre sent än aldrig och tänka sig det fanns några pinnar kvar utmed vägen..), hade ju tänkt göra det på sommaren, men den gången då jag riktigt planerade och såg ut vilka blommor jag skulle ta och var, dagen efter då jag kom hem hade de slagit gräset utmed gångbanan, är det typiskt av alla dagar, just då. Så jag kom av mig. Min point, jag skall titta på blommorna nu då jag kom på det...



Ute har vi kapat ner ännu ett buskage/ kranktillhåll, vilketsom.  Nu skulle det va att få hit lite jord.

Thelma har fortfarande "problem" med benet och intar helst den rakbenade stilen då hon sitter eller ligger. Hon har inte ont och rör sig helt normalt annars. Så vad det är, vet vi inte.