söndag 30 oktober 2011

Vi måste börja med nåt vackert...

Detta måste vara finaste bilden i år.. Först en stolpe, sen en vy av gården då den är som finast och där det syns lite av allt... Snyggt! Nej, jag skulle ju ta kort i torsdags då allt blev gult då solen gick ner, allt vitt var gult, S var gul, jag var gul, luften, träden, tyvärr fattade inte kameran det. Men allt var i alla fall gult!
Stormossen. Nu får jag in nosen i garaget om jag vill. Sakerna är borta. Gården är rensad på skräp. Jag var glad! Tills jag kom till Stormossen. Då grät jag... Det är ju bra man får köra dit skräp, men.. Allt är ju inte skräp! Shit... Åh, nu blir jag uppjagad igen. Hemska saker.

Vi har inte bara städat gården. Mitt rum, har vi också tömt på nästan alla saker som var där, så att vi sedan skulle kunna fylla rummet med andra saker..... Men nu kan man ju gå här, lite. Jag tänker inte visa bild på rummet mittemot detta. Inte idag.
Vi har ju tömt ena "kallskrubben" för den skall isoleras och få golv (vilket betyder DAMM, eftersom det skall grävas i sågspånen där..) Tapeter fanns där, som funnits i olika delar av huset, fina. 


 En kappsäck. Har nog tittat på den förr, men glömt bort den.


 




Jaa, en liten salig blandning fanns det där.




Den skulle ju göra sig ganska bra i kvisten nu då jag flyttat in soffan hit, fast å andra sidan e jag inte säker på att soffan skall vara här, måste sitta på saken.. 

..och så hade jag ju redan bestämt att ha korgen där under, så man skulle ha lite mer förvaring över vintern.. Hmm.

Eftersom så många andra gör om lampskärmar nu så tänkte jag att jag kan ju inte vara sämre än det. Jo, öh, nu har jag tagit bort det gamla pappret och konstaterar att nu skulle det ju varit hundra gånger lättare om skärmen skulle vara i en del och se ut som en skärm och inte i 3 delar och bestå av 3 stycken ringar.

söndag 23 oktober 2011

Lite om "sjukdomar"...



Fräscht.. Ja vet.. Ögoninflammation. Igen! Först har man det aldrig, sen 2 gånger på några veckor.. Varför? Förra gången for det från ett öga till det andra, nu en dag å jag har bara i ena ögat, det är väl bra..


Nu vet vi vad Elliott har för fel, jag kommer bara inte ihåg det, har bara hört det på finska och det var ett långt namn. Varpaiden något.... Vi ska operera. 
Nu kan jag lägga bilden på kudden jag sydde åt A-K till hennes födelsedag. Tyckte den blev riktigt fin, faktiskt. Och så här blev den bakpå. 



söndag 16 oktober 2011

blöööp...


Elliott har varit på massage i torsdags. Massören hade inte heller känt nåt liknande ben.. Men musklerna var sämre på det sjuka benet, hon använde också förtvinade i samband med muskelpratet.. Ja det betyder att skadan funnits en längre tid, troligen. Hon var också inne på att det kunde vara nåt med senorna.


Helgen har gått otroligt snabbt, båten upp på lördag. Idag har jag plockat undan lite saker där ute och nu e det kvällen redan. Fy... Vad tråkigt..


Reine har blivit anmäld till en kurs. Det kan bli intressant. En kombikurs- grundlydnad och lekfull agility för valpar. Japp, det gäller att ta allt från början då man e lite galen..

onsdag 12 oktober 2011

"Långdragna" saker....


Det tar väääääldigt lääääänge då man börjar på med trattisar.... Vi fick massor hemlevererade på lördagkväll, för endast, hör och häpna folk, 60 cent för 2 plastpåsar! Jag glömde annars betala...! Men tack i alla fall.


Jag var på floating i måndags, denna gång gick det rätt snabbt å jag mådde inte dåligt efteråt heller så det var lyckat. Beställde tid till massage för min nacke också, det gick bra, tid nästa vecka. Hon fråga på vilket sätt jag hade ont, jag kan inte svänga huvudet åt vänster, sa jag. Hur länge har det varit så? Åtminstone ett halvår, sa jag tyst. Va?? Herre..#"&5%!#...! sa hon, varför kom du inte för ett halvår sen då? Ja e en sån som drar ut på saker, sa jag.... Men jie! Va e de fö lamt svar....?
Elliott bara sover nu. Han har blivit sövd idag och fått benet undersökt och röntgat. Men ingen av veterinärerna hade nån gång känt nåt liknande, något hoppade fel men ingen visste vad, röntgen visade heller inget. De ska ta kontakt med en ortoped i Seinäjoki å höra av sig senare. Ortoped, ajaj, låter dyrt, men vad gör man inte för guldklimpen.

tisdag 4 oktober 2011

Allt möjligt..

Vi har köpt en kvisthackare, inte den dyra modellen, vilket vi kanske ångrar lite nu, men bara lite. Den hackar inte sånt som e riktigt tunt, men det kanske inte den dyra gör heller. Hade hoppats att jag skulle kunna lägga i bottnen på kaninburarna men det går nog inte, så nu fyller vi runt alla buskar istället. Och det här var riktigt roligt att hålla på med!




Krokarna under hyllan är på plats. Såå, time to hänga.



Det är nåt med det här rummet som inte är bra, kan bara inte sätta fingret på det....




E man inte trött så blir man..

söndag 2 oktober 2011

Höstligt


 Idag har kaninerna fått flytta in. Fått och fått.. Om de ville det eller inte det vet jag ej, men jag ville det. Måste lägga lite ny matta i en bur men det får nog bli sen nån dag... (Kanske..)


Solrosorna har äntligen bestämt sig för att börja blomma, dom här RÖDA.. 


..och så även de gula minirosorna..


Vi har eldat hela sommarens papperssamling, det blidde många lådor, har vi köpt så mycket stora saker denna sommar, nä-ä det kan jag inte komma ihåg..


Vi har köpt en "bur", 30 € kostade den nu (70 förr tror jag det stod). Jag hoppas vi kan ha den lilla hunden i den nu nån gång så han inte kommer genom tyget då han ser nån annan hund..

I måndags hämtade jag mina linser har inte haft såna sen operationen, 4 år sen sist. De har bytt linskoppar! Nån annan som tycker dessa är konstiga? Säg om burken skulle stjälpa så kommer ju inte vätskan att täcka hela linsen, å då torkar den, eller?
På kvällen då jag skulle plocka ut linserna, tog det 40 min! Den högra satt som en sugkopp på ögat, fast jag fick den nerdragen men kunde inte få grepp om den, hann få lite panik.. Aldrig varit med om liknande. Hade rött öga 4 dagar efter allt grävande.. Så nu måste jag använda ögondroppar varje gång jag skall plocka ut linserna. Sen tycker jag inte om att ta ut ur högra ögat för varje gång känner jag ringen som är inopererad, kanske därför jag inte får bort den, jag vågar inte ta i.



Nej, nu skall vi gå ut och fortsätta arbeta. Tänk vilket väder, hur härligt som helst. Och kvällarna som e så varma så man inte tror det är sant.