lördag 31 december 2011

Gott Nytt År..



Idag har jag planerat all mat till nästa jul (och skrivit vad som skall handlas), ja har skrivit upp tips på julklappar, jag vet var vi skall ställa marshallerna, vilka julsaker som har gjort sitt här och vad som ska skaffas, fast det är klart nu får först sommaren komma, vi har en hel del att göra på gården, men sen e jag redo för nästa jul! 

Hoppas ni alla andra också får ett riktigt 
GOTT NYTT ÅR!

Så börjar det lida mot sitt slut

Julen kom och är väl fortfarande här..?! Oj, detta var det enda kortet från julaftonen som var minst suddigt. Av de tre jag hade.. Tack för alla fina klappar vi fick!



Juldagens foto blev lika suddigt, men sött.



Igår roade jag mig en stund på loppis, fyndade lite och åkte hem. En stycke kanna blev det bland annat.



Idag har vi roat oss med promenad i skogen, på vägen, på åkrar, jag, S och Reine alltså.

 


Sen fick Elliott också komma ut. Kallt tyckte han.

fredag 23 december 2011

GOD JUL!

Granen står så grön och grann i stugan...



Igår högg vi en gran precis bakom vedlidret. Vi har tittat på den förr, jo. Den är väldigt stor eller bred, därför har vi låtit den vara, men i år gjorde det ju inget eftersom vi möblerat om lite för Elliotts skull, så den ryms ju in... Nytt för i år, slinga och minimalt med bollar och enfärgat. Jag är mycket nöjd!

tisdag 20 december 2011

Nu har jag...



..gjort mer köttbullar till julen, pyttebullar blev det visst. Köttbullar på ca. 1,1 kg kött borde ju räcka en stund i alla fall..


En stycke kryddkaka blev det också, riktigt god och saftig och enkel att göra, bara blanda och grädda.

Och så lite ingefärasmåbröd. De blev ju inte som på bilden i receptet, men de duger, lite goda var de ju också.. De pöste ju ut sig tillbaka också fast S tryckte ihop dem på mitten då han skulle rulla dem i socker..

söndag 18 december 2011

Jag vill... så mycket...nu!

Sådär, nu när tratten e borta kan båda posera i sina flugor.


Efter att ha bäddat, plockat undan, bäddat, plockat undan och sovit i vardagsrummet, så har S nu skruvat benen av sängen så vi alla kan sova där. Elliott får inte hoppa på 2 kanske 3 månader ännu, lite jobbigt att ha allt avstängt och ommöblerat så det inte finns nåt att hoppa upp på, men så är det nu..

Och äntligen har jag fått skarvat gardinerna, fönstret hade på nåt sett vuxit under renoveringen så gardinerna jag hade ifjol passade ju inte i år.. Jag klippte av på långsidan, eftersom de var så breda, och satte det ner i, här gick det att passa in med rutorna så det knappt syns..
..men på andra sidan passade det inte fast jag gjorde på samma sätt, här går de "mellanröda" ränderna vågrätt på den skarvade delen men lodrätt på själva gardinen. Ja det gör det på den andra också men varför syns det så tydligt här? S påstår att gardinerna inte kommer från samma sats eftersom de syns så bra på den ena.. Brukar era gardiner komma från samma eller kanske olika satser..?

söndag 11 december 2011

Helgen som varit..



..har som vanligt gått fort. Julens leverlådor blev gjorda (här är de ju ännu ogräddade).



Förutom att äta en leverlåda blev det att äta lite annat gott också.
Nu borde trattiden snart vara över, imorgon far vi och tar bort stygnen.



Ljuskronan som skulle hänga i köket/matrummet fick va i vardagsrummet istället för den stora kronan som annars hänger där. Vi kunde ju inte hänga den i takpanelen (ja å så hade vi ingen lång krok heller, å det kan man ju inte vänta på då det är bråttom heller utan då får man snabbt söka en ny lösning...)





Nya lyktan, nu är den på plats och slingad..



..det är så roligt med en massa saker på trappan då det kommer snö så jag var tvungen att sätta dit ännu mer idag.
JulSnygging!

onsdag 7 december 2011

Nu borde jag ju ha...

..hunnit lägga foton så mycket som jag varit hemma sen operationen, men icke. Det har inte bara varit lugnt och skönt (om alls..?). Nej, nej.. Julsaker som man inte tänkt använda i år ska man i alla fall inte lämna fram om man tänkt lämna rummet..

Jag har paketerat alla julklappar. Hur svårt kan det eg. vara att paketera ett paket i form av ett hjärta, jo det är ganska svårt kan jag säga. Men skam den som ger sig! Sen då man kämpat i mååånga minuter kan man ju bli lite knäckt då man inser att pappret svänger fel väg..
Måste erkänna att jag aldrig gjort egen pepparkaksdeg förr, trodde det var en invecklad sak. Men det var ju busenkelt å gott! Varför står det i alla recept att degen skall stå i kylskåp över natten? Blir det nåt fel om man har den där över dan eller?
Uppdatering 1. 
Så här roskigt är det på vinden nu just idag.. Men nu slipper vi is på taket, från taket eller is på huset, iskallt i huset, (nej jag vet inte).. Lundis e här och fixar, jag har bara sopat..

Uppdatering 2. 
Tottilottens ben, nu får jag säga samma som i somras, tycker det ser fint ut men jag är ju ingen expert. Fast nu e det stygn som ska tas bort, usch vad hemskt, ja e nervös redan. Ger de lugnande då eller? Ja hoppas de har tabletter jag e så rädd för sprutor. 

torsdag 1 december 2011

Juligt



In katto i en wesco.



Har plockat fram alla julsaker idag, precis allt. Imorgon ska jag paketera alla julklappar tror jag. Man hinner så mycket då man är hemma.
Är hemma med Elliott, han blev opererad i benet igår, en sena/flera senor sattes på rätt plats. Och han var så ynklig igår, skrek och försökte komma bort, hemskt! Idag stöder han på benet. Men har svårt att lägga sig ner, har varit ganska orolig idag och vandrat runt en hel del, det kanske inte var så bra, men det viktigaste e i alla fall att se till att han inte hoppar, på 2 veckor..
Trevlig första december allihopa!