måndag 26 november 2012

Hoppalalla



För...öh.. ganska länge sen fick jag för mig att sätta upp lite julgardiner. Ok, det var nån på facebook som skrev om julkänsla hit å julkänsla dit, pynta och bla bla bla. Då kände jag också julkänsla, sen försvann den lite för att sen komma tillbaks lite svagare men dock..


Den hittade jag i en låda passar bra i tv-rummet, inte så lång, för soffan börjar där under fönstret så det är alltid problem med gardin här, man kan ju inte trycka ner den bakom armstödet då e det nog nån som har ner stången snart. Hittills har jag löst det med en knut på gardinen men nu kan den hänga ner.


Matpaketet till hoppets stjärna blev klart i sist stund och ivägskickat. 


Vi passade på och tog en strandpromenad i stan samtidigt som vi lämnade paketet i lördags.
Knäckebröd har jag gjort, omgång ett blev gott, fast första plåtens "kaka" blev lite för tjock, så den blev lite mjuk. Andra plåten perfekt. Igår skulle jag lägga båda plåtarna samtidigt och ha på varmluftsugn, det funkade inte alls! Det blev mjukt, bränt, ljust, perfekt på samma plåt, alltså en salig röra som man inte vet om man ska äta eller ej. Inte trevligt.

söndag 18 november 2012

Loppis



E man söt elå söt?

Var på loppis till min gamla lågstadieskola igår, de tömde den på diverse gamla ting, två stycken gamla skolplanscher köpte vi. De hade massor, dock med alla möjliga djur på, inte så fina.. Jag skulle kunna köpt några till faktiskt, det fanns en plansch med olika kor, får, getter, typ 50 olika raser, den var kul.



Böcker fanns det i massor, fick med mig några, 1 € styck. Jag tog ju förstås de gamlaste jag hittade...


Då julen är över så kommer påsken så en mapp med påskpyssel kom också med hem, pyssel för hemmakvällar står det, det passar ju bra.

torsdag 15 november 2012

Livstecken

Vi har så bråttom nu för tiden.. Hit å dit å dit å hit..

Idag blir älskade Siggan 8 år! Jag tycker att katterna fyller år jätteofta.. På riktigt. Månne det är sju gånger varje år..

söndag 4 november 2012

Så var det dags igen

Snart är det jul gott folk. Vill du vara med och ge julglädje åt barnfamiljer, åldringar eller barn på barnhem och sjukhus i Lettland och Litauen? Då är det dags att göra JULPAKET (klicka här) nu! 
Mellan den 17 och 25 november kan man lämna paket till Maj i Vasa, (om man bor i Vasatrakten alltså).

JAG ÄR MED, ÄR DU?