lördag 29 december 2012

Mer jag tycker är gott



Så var det de dagarna. Löpte så smidigt det kunde, var lite här och där och hemma. Har haft semester i mellandagarna och tittat på film, jag av alla har suttit stilla... Skönt egentligen.



Hundarnas förkylning har gått över och kring jul var de så gott som friska och vi kunde röra på oss igen (för det kan vi ju inte utan djur.....)
Jag har bakat en del, det har jag gjort. Chokladkaka, mjölkfri och chokladkaka gluten/mjölkfri. Jättegoda båda två. En mycket enkel glasyr till vilken kaka som helst är: 1 dl mjölk, 2 msk smör, 3/4 dl socker, 1 msk vaniljsocker, koka allt några minuter, klart! Jag satte kakao i också. Nu e jag inte hundra på måtten eftersom jag bara ögonmåttade, men ditåt iaf. Så anv. jag ju oljemargarin och havremjölk, funkade super.

Idag blev det ju då pizza med, tadaa.. Skinka. "E det rågbotten", var det förta S sa.. Jaa, det är det! Måste ju experimentera lite. Mjuk och god blev den, det är ju huvudsaken. Tomatsås har jag aldrig gjort till pizza, men nu kokade jag en sån, fick dock inte helt bort den "pickande" smaken av tomat. Kanske mer socker..? Annars smakade den helt ok, jag brukar inte vara så förtjust i tomatsås, måste bara ändra lite mängder till nästa gång, om jag skulle minnas vad jag satte den här gången..

måndag 24 december 2012

Dagen D


Julaftonsmorgon, som vanligt upp tidigt. Ja i år slog jag till och med till med frukost på sängen, ja kokade, hör och häpna, risgrynsgröt...



..medan granen stod så grön och grann i stugan...


..sen blev det lite paketutdelning och godismat..


..Elliott öppnade allt, Reine var fortfarande i dåligt skick på morgonen, pga förkylningen, men på dagen piggnade han till och nu e han nästan helt ok.

söndag 23 december 2012

God Jul



 

Eftersom det allra mesta är klart och har varit klart en tid så har jag ägnat mig åt att baka. Lite småbröd..


..några kakor. Idag får det bli lite till. Besvärligt det där då man bara har 1-liters burkar av havremjölk och så behöver man bara lite till nåt man ska laga, så nu måste jag ju göra en massa annat för att få slut på den (nä, för man kan ju inte kasta bort!).



Mmmmmmums..


Rökta skinkan fick vi hem igår, tack för att ni körde hem den M och F. Den var jättegod. 



Julgranen klädde vi igår, toppen e lite sned, stjärnan liksom ligger. Men det gör väl inte så mycket, granen e ju fin i alla fall!

Ställ opp är fö ja ska ta kort, sa jag. Så gjorde de så här.. Det var ju snällt, sällan de sitter stilla då de e ute på golvet. (Kanske ja sa det lite högt.. ) Mina fina flickor! Tänk att det tog 6 år nästan innan de kunde vara sams och vara på golvet samtidigt, jag har bara kunnat ha ut en i taget på golvet förr.







 Nu får vi önska Er en riktigt 
GOD JUL 
och 
ha det så gott


söndag 16 december 2012

Nu e ja färdig



En dag, pepparkaksdeg. Utan mjölk denna gång, godaste receptet på pepparkakor, absolut.








Följande dag. Pepparkakor, check. Leverlåda, check. Köttbullar, check. Julklapparna, check. Imorgon blir det att handla det mesta i matväg så är det också gjort. Skönt!

Elliott har varit typ förkyld eller nåt, sen i torsdags men ikväll var det mycket bättre. Får se om det håller i sig så också. Nu e det bara Thelmas ögon som rinner, började samtidigt som Elliotts nysande. Hoppas det också blir bättre snart..

måndag 10 december 2012

Pynt



Denna helg har pyntet kommit fram, eller resten, jag började ju för en tid sedan..


Alla gamla tomtar.


Jag tog den snabba varianten med plockandet, torkade det värsta på vissa ställen. Sen bara fram med alla saker. Städar sen då jag hinner och orkar, om jag hinner och orkar. 





På lördagskvällen var vi till stan och lyssnade på Ichtys och Jacob gospel. Fint. Men vad sent det blev.. Så sent är det länge sen jag var i stan sist..

torsdag 6 december 2012

Mat



Igår gjorde jag mandlar (fast själva mandeln köpte jag ju..) med kanel och rörsocker, som först skulle kokas i honung och olja. Det är så gott, så gott. Enkelt godis!

En ny sats leverlåda, gjorde för ett tag sen lådor med havremjölk och risgryn, risgryn blev inte gott. Konsistensen på hela lådan blev tunn och sliskig, konstig smak.. Tömde bort säkert 1 dl vätska ur alla lådor då de svalnat en stund, Men berodde det på grynen eller havremjölken eller de tillsammans? Igår gjorde jag dem på vanligt ris och rismjölk, LOVELY! Perfekt!

måndag 3 december 2012

När en blir till två..

Hela kvällen gick åt till att sy. Jag plockade fram S's gamla vinterjacka, klippte, sydde, klippte, måttade på den ointresserade trötta Reine, sydde, måttade.. De jackor som jag sydde på prov för att få modellen för ett år sen använde de hela förra vintern, ja orkade aldrig sy de riktiga jackorna.. Men nu kom kölden och det blev ett måste, dessutom var ju de gamla alltför stora åt våra hårt nerbantade hundar.

söndag 2 december 2012

Äntligen!!!



Nåja nu har snön kommit (tyvärr också kölden), julklapparna är så gott som inhandlade/gjorda, julblommorna köpta, belysningen uppe osv. Helgens två marknader är också avklarade, i botniahallen hittade jag bl.a. lite i loppisståndet.. Så klart.. 3 st miniljusstakar..



..och en bunt med små virkade dukar. Tänkte ha dem som glasunderlägg.



Adventsljusstaken blev så här. Blev så inspirerad av årets julhem tidning. Naturmaterial får bli årets ting i julpyntandet, fast det har det ju varit förr lite, men nu får det bli mer.