onsdag 30 januari 2013

På cykel



Första månaden från 28 december-28 januari, har det blivit 253 km totalt. Och då var jag dessutom en vecka sjuk, så jag är nöjd.

söndag 27 januari 2013

Riksdagen



Det är ju inte så att man vet vad de riktigt gör i riksdagen nu just och det är inte varje dag man känner att man har något att göra med den heller, det känns lite långt borta. Men i fredags fick jag känna lite hur det känns. 

måndag 21 januari 2013

Måste bara säga...


I brist på annat måste jag säga att de har mycket goda pizzor på Tesses cafe. Vill man vara lite mer hälsosam kan man ju alltid ta en pizza som denna med rödlök, salami och skinka och utan ost. Jättegott och så blir man inte heller äckligt proppmätt!




Vi e lite stridande just nu, men visst e han söt Reine...

söndag 13 januari 2013

Omändring

Idag har vi spenderat mesta tiden med att ändra om här i huset. Soffan flyttades från vardagsrummet in i matrummet. Sen flyttades soffan runt där, andra saker flyttades ut. Problemet var det höga skåpet, vart skulle vi flytta det...? Med en soffa där rymdes det inte.
Sen kom problemet, hur göra här då? Två fotöljer vi vill ju ha minst fyra sittplatser. Hur vi än vred och vände och prövade med lilla träsoffan från kvisten så blev det inte bra. Dessutom skulle skåpet från matrummet måsta stå här i hörnet, det måste. Vi fortsatte tänka, flytta och ändra. Och nu! Nu e vi klara! Det ser precis ut som innan vi började, allt står precis där det alltid stått!

söndag 6 januari 2013

Hej



Den här helgen har vi vandrat i skogen. Många kilometer har det blivit.





Idag gick vi en icke trampad stig, som S cyklat nån gång. Vi kröp under träd och hoppade över träd i skymning... Det höll rätt bra att gå, fast det var nog tungt i alla fall. Igår kändes det mycket lättare fast vi gick nästan dubbelt längre.


Så här fort brukar vi inte kasta ut granen. Men ikväll blev det så, den fick ta fönstervägen, det var smidigt, inga barr i huset.

torsdag 3 januari 2013

Till minne av..



Fina, fina Sandy
Sov gott

onsdag 2 januari 2013

Stjärncykel



En stjärna till nyårsmaten, hmm S kan det här med servettvikning.


Nå nu så har jag äntligen kommit igång med cyklandet, i fredags började jag. 20, 29 och 16 km har det blivit sen dess, mitt mål är att jag skall cykla minst 60 km varje vecka, så till maj borde jag då ha över 1000 km. Oj..

tisdag 1 januari 2013

2012

Så var 2012 förbi. Ett väldigt, ja vad ska man säga, ovanligt år, jobbigt på olika sätt, men så klart också innehållande en hel del trevliga saker. Tyvärr har jag en del minnesluckor från året men skall ändå försöka sammanfatta det hela så gott jag kan.


JANUARI


Inleder året med att må dåligt, som vanligt just då. Jag börjar allt mer intressera mig för maten vi äter, (vilket jag gjort väldigt länge), jag läser och läser.


Jag börjar baka allt själv. Måste ändra på någonting för att komma vidare.







 FEBRUARI



Jag fortsätter att baka..





Sista kvällen att få håra ner golfen. Vi köper en ny bil.


Många fina dagar har vi, tyvärr är de dåliga fler. Jag håller på att bli galen. Elliott har repat sig fint efter operationen i december, men vi har fortfarande halva huset avstängt så han inte skall hoppa upp någonstans.






MARS




Vi är på Sannas konsert i Trefaldighetskyrkan.

Jag e sjukskriven 1 vecka och har 1 veckas semester. Jag börjar misstänka mitt illamående beror på mat, jag lämnar bort all mjölk och soja. Äntligen ordnar magen sakta men säkert upp sig.



Vi åker till Åbo och hälsar på M och P. Skönt att komma bort en stund. Så klart ett besök till Ikea blev det och så klart handlade vi en hel del. Jag e jättetrött.




Det fälls en massa träd. Nej, vad mycket ris, vi ser ingen ände på detta elände.. Blä... 








APRIL



Tröttheten fortsätter. Jag får utslag igen, trodde det här var över, vad är det denna gång?? Orkar inte. Jag blir sjukskriven.


S åker till Las Vegas. Vi firar hans födelsedag då han kommer hem. Va skönt han e hemma, det var så jobbigt att vara ensam.


Det blommar i gräsmattan. Vår i luften.





Kaninerna vill också lukta på våren, äntligen kom den efter den långa vintern inomhus.







MAJ

 Grönska. Fåglarna börjar bygga. Sjukskrivningen fortsätter och äntligen vill kroppen och hjärnan samma sak. koppla av, jag vet inte vart dagarna tar vägen, vaknar, går ut med hundarna, matar kaninerna och så e det kväll och S kommer hem från jobbet. Hjärnan tar semester, jag minns ingenting..




Jag försöker att vara ute så mycket jag orkar, jag vandrar, vi vandrar, mest i skogen. Skogen ger mig ro.


Orken till funderingar på mat börjar återvända, jag plockar brännässlor och förväller. Nyttiga, det skall vi vara nu och ta till vara det som finns ute.


I slutet av maj utökas mitt trädgårdsland, vi ska börja odla mer själv.






JUNI


Fortsätter att skörda det jag kan. Kommer inte ihåg hur vädret var men gräset ser ju grönt ut och rabarbern är färdig..


..och vi går i t-skjorta, måste ju vara lite varmt i alla fall. Är med i Nice-Run med ett lag från jobbet. Och så går jag och C med lilla M Spring för livet. Trevligt att träffa folk, men tröttsamt.


Midsommar, jag bakar och njuter, livet återvänder sakta. Efter midsommar börjar jag jobba halvtid, fram till semestern i juli.






JULI


Vi får hemkört jord och får gräsmattan fixad, hit skall ett staket också, det kommer vi väl att hinna med det e ju bara juli....!

Besök till Stundars, måste göras varje sommar. Jag älskar det stället. Det är så vackert!


Fortsätter att plocka och torka.


Först var det allt ris som aldrig tog slut nu är det all ved. Vissa saker gör en mer tröttare än andra..







Semester, vi är en del på villan men det är ofta kallt eller så regnar det. Men ibland prickade vi ju in en dag eller två med sol.

 Elliott och Reine har börjat träna agility. Elliott tävlar för första gången på nästan 1 år, vi kommer ANDRA, jippii, men ändå sist, vi kommer alltid sist..



Botniacyklingen. S förbättrar sin tid. Jag umgås med C och lilla M. 







AUGUSTI



Juthbacka, en av årets höjdpunkter. Njuter.


Skördandet fortsätter. Semestern tar slut och vi återgår till våra respektive jobb. På vårt jobb packar vi, vi flyttar från Smedsby in till stan. Jag blir sjuk, en förkylning som kommer att sitta i hela 8 veckor.






SEPTEMBER



Vi får flytta in på nya DC, jag är dålig, men är ändå där, det e så mycket som skall fixas innan klienterna kommer.


Ändrar igen min mat, lämnar bort ris och pasta (inte helt men oftast). Känns bättre i magen, men jag e trött så trött.



S köper en ny cykel, jag köper en frysbox. Jämt ska va jämt!



50-års kalas, vi har sjukt roligt. Jag mår riktigt bra just den här kvällen.







OKTOBER




Vilken tråkig månad, vi e båda trötta och omotiverade. Städar på vinden, behövdes verkligen.








NOVEMBER




Vi e på loppis och fyndar lite. 



Snart är det jul!! Jag älskar julen, gardiner kommer upp. Nu känns det bättre på alla sätt.








DECEMBER


Jag gör mat, pyntar, bakar, köper julklappar, gör julklappar och e färdig i mitten av december med allt. 




Jag städar inte, orkar inte med sånt, och vi överlever ändå.



Vi har roligt. Luciamorgon på jobbet. 




Julen kommer. Mina underbara fina pojkar.

Men..
Nyårsafton.. Året får inte sluta så här, Sigrid e försvunnen. 10 före 12 kollar jag dörren för hundrafemtielfte gången den kvällen. Hon e hemma!! Hela familjen samlad, kunde det börja bättre, 2013?! 









GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!