tisdag 30 april 2013

Jag har semester



Och vad gör man då..? En dag tvätta 5 maskiner med tvätt, städa lite.. Sen vara effektiv dag två och städa hela huset. Duktig jag! Trevlig semester, jag hade hoppats på lite finare väder, fast å andra sidan vad skulle jag ha gjort då? Ja har ju redan (nästan) fixat allt ute som går just nu..


Vi har också varit i Tammerfors, i fredags for vi ner på kvällen. Ja nu e det ju så att jag glömde fotografera där.. Men här är vi nånstans på väg hem i alla fall. Fint med, vägar.. Bart på marken..



Reine har fyllt år också, hela 5 stycken tår. 


På tal om Reine, vi har köpt ett antibark- halsband (inte till födelsedan!), nä för några veckor sen. Och ja, han skäller mycket mindre då vi möter folk och olika djur. Det sprutar alltså upp nån citrondoft då han börjar låta om sig. Den var nog värt sina 70€.


Mina ringblommor har jag planterat om. Det tog ju 5 dar så var de hur stora som helst..


Kaninerna har varit ute första dan idag, miiisit tycker Tindra. Snart får de flytta ut.


Från kanin till kaninskit. Idag strödde jag ut de torkade pielona i trädgårdslandet. Inte bara där utan lite överallt på rabarber, kryddor, blommor.. Jag läste nån gjort så. Fast å andra sidan så har jag ju tömt skit, halm, hö och spån i komposten så.. Men inte strött så här.. Intressant, verkligen..


söndag 21 april 2013

Åhå, I'm alive



 Detta har alltså hänt de senaste 2 veckorna. Kokat soppa..


Sått...



 Kokat tomatsås...










Promenerat, så klart. Elliott tog sig upp här, fast det går typ rakt upp. Reine tog sig ner här...









"Inga beeror heer..." sa Elliott, fast det var så grönt och fint.








En humla har gjort mig sällskap..


Och, här, kanske inte just här men cirka där slangen är så kommer vårt nya växthus att stå. Till vänster om huset (om man står på lilla trappan) mot vägen.




torsdag 4 april 2013

Samlingspunkt

Vår trappa har blivit en samlingspunkt för alla grannkatter.. Stackars grannar som inte har nån sån här solig och varm och mysig trappa vid sina hus så som vi har.. (här grannarnas Pio (fast han heter Grålle) och grannarna längre borts frass. Pio e ju alltid här, den andra lite mer sällan nu för tiden.


Ikväll var den här ollbollin här, den e här bara ibland, tycks vara bra vän med Thelma och Sigrid. Frassarna får inte komma så jättenära, men Pio får nog alltid ligga på trappan me brudarna, bara han ligger stilla och inte busar.



Idag gjorde vi en Stenhagatrip. Jag skulle inte ha nåt, speciellt inte en klänning... Men den här var så snygg, alltså på. Tyvärr fanns den bara i litenliten storlek och litestor storlek, jag var ju tvungen att välja, vill jag kunna lyfta armarna rakt upp eller? Nä det känns inte så viktigt.... 13 € helt ok pris.

tisdag 2 april 2013

Mjau



Igår hade vi med ät- och drickbart då vi gick ut i skogen. Det var trevligt, synd bara att solen förstås försvann direkt vi satte oss ner och kom tibaks tills vi skulle vandra vidare..

















Så här roligt tycker Pio det är att vara här. En mycket lättroad katt..







måndag 1 april 2013

hallå


Nu får vi igen börja med förra helgen. Promenad ner till Kyro älv. Detta är nog det närmaste jag kommer ut på eller ner på is, is är lömsk, (är det ens vatten under där jag står..?) Och se ett hus alldeles ensamt där ute. Varför bor ingen där? Jag skulle kunna bo där ute i ingenstans. Eller blir det grymma översvämningar där tro? 




Elliott gör det jag skulle vilja göra.. Kolla vad som finns inuti.



Annars så chillar vi mest nu i värmen, man har ju semester.


Alltså vart är egentligen världen på väg när katten har börjat spela spel på telefonen?




..det har påskharen haft!



(Nej, tacka vet jag hundar som e nöjd för mjukisleksaker!)