söndag 30 juni 2013

Villan



Nu är väggarna där nere målade på villan. Visst fint? Fräscht, vitt och snyggt, mycket ljusare.





Före...





...efter!

måndag 24 juni 2013

Ditt jag tar datt sen..

Måste göra ett tillägg till förra inlägget, jag använder ju inte tvålen så att jag ska behöva tvätta håret så sällan jag kan, utan får att bli fri från alla kemikalier. Jag använder inte heller längre spray, gel eller andra hårprodukter. Bara vatten om jag skall forma håret och då har jag ett spretigt hår och som förr såg ut som ett kråkbo då jag vaknade, men inte längre!




Midsommaren kom och gick, vi var på villan. Åt, åt och åt som vanligt. 



Tinka badade, badade och badade..



..Reine var trött, tröttsamt med villaliv..


..tyckte Elliott också som höll oss vakna med att pipa, gräva i sängen, flämta frenetiskt och vara allmänt orolig efter åskskuren på morgonkvisten. Han fick ta sig ett dopp han med.

Jag har på riktigt börja äta sill och hör och häpna nypotatis, helt otroligt, men himmel vad gott det var..! Senaps, chili och glasmästarsill får jag lägga till mina favoriter. Speciellt senapssillen vi gjorde!



Annars så påbörjade jag min hela 5 veckors långa semester i torsdags. Underbart och välbehövligt.

måndag 17 juni 2013

Lite att fundera på

Shampo

Har börjat tvätta mitt hår med shampotvål, 2 mån då jag inte alls trodde på den, men nu kommer vi så bra överens. Tvättar håret en gång i veckan. Nån frågade en gång: 

E det inte äckligt?
Nej, jag använder inte "vanligt" shampo längre (håret e nu fritt från en massa olika ämnen) så då behöver jag inte tvätta det på en vecka (och jag hoppas det kommer hålla sig rent längre än 7 dar efter en tid). Vad är då äckligare, ett hår som måste tvättas var och varannan dag för att det är smutsigt eller att ha ett hår som inte blir smutsigt så lätt..?


Deodorant 

Deodorant har jag inte använt på över ett halvår, utan jag har en kristalldeodorant av mineralsalt. Har hört att man bara behöver använda den 1 gång på 24 timmar, men, jag glömmer den ibland och använder den ibland var tredje dag bara och det funkar hur bra som helst. Inte ens fast jag tränar och inte använder den så luktar det. Måste rekommendera denna.



Kött


Detta trodde jag aldrig jag, köttätaren som alltid älskat kött, skulle säga, men jag skall skära ner på köttet! Tycker jag att det ska bli svårt? Nej, jag håller på och läser in mig på köttets inverkan på kroppen och den e inte så bra.. Det skulle man ju inte tro eller man vill kanske inte tro det, för det är ju så gott. Egentligen borde man äta bara 100-300 g kött per vecka. På riktigt var detta en chock för mig då jag började läsa, det e ju bara en portion! Men enligt forskningar så finns det ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och även cancer bl.a. i tarmarna (som jag förstått är en cancer som ökar mer och mer nu), pga att vi äter kött.

Lite tänkvärda saker om man vill förändra lite eller lite mera. Mycket skrivs och skall man tro på allt? Ja det beror ju på vad och var man läser saker och ting och sen är det ju upp till var och en vad man tror på och vad man gör. Men bland annat så här gör jag!


onsdag 12 juni 2013

Min lilla tant



Sigrid fortsätter att hålla sorkbeståndet nere. Duktig kisse!

måndag 10 juni 2013

Var ska jag sova inatt...?



Det här tycker jag e en toppenplats istället för i vår säng.

söndag 2 juni 2013

Vilken dag



Socker behövdes idag.





Har gjort syrensocker.




Fixat lite rabarber, har alldeles för lite.




Plockat granskott. Skulle ju ha blivit gjort för länge sen då de var riktigt små... Men nu blev det så här.




Gjorde sen sirap eller gjorde, det tar ju 4 veckor..



Plockade också ett ämbar med brännässlor som sen efter "förvällning" blev 6 fjuttiga små bollar. Måste plocka mera, fast detta skulle ju också ha blivit gjort för länge sen då nässlorna var små.



Ja, och för att överhuvudtaget klara sig i skogen och på gården för den delen också så behövdes min superantimyggjacka. Detta är nog något av det bästa jag har! Saldo 2 bett på handen. 



Hann också ut med båten, första turen.



På villan var det upphugget, alla stora granar var borta, nice.



Backar till fredag, då satte vi potatis. Det var den helgen.