söndag 28 juli 2013

Semestern är slut..

 
Sista veckan bara försvann. Växthuset kom vi så långt med, taket skulle ha kommit i slutet av veckan men så blev det icke. Nåja då fick vi ju vara på villan istället för att åka till Jstad i värmen så helt lugnt för mig.


Tinka var med en dag och byggde, men efter några timmar blev det för mycket.


Thelma-lilla har fyllt år. Igen, som varje sommar.


En annan sak jag skulle få klart på semestern var ju detta gräva/fylla/flytta....plantera, få snyggt och i ordning. Kom en platta längre.

Vilken tur att det blev bra väder till slutet av semestern, (nej jag e inte bitter..) Frukost på bryggan eller frukost ute för den delen har det inte blivit mycket av, (fortfarande inte bitter..) Men åååhhh va skönt det e att vara ledig!! Jag e liksom inte färdig med det än.

Villaliv i all ära, nu igen hade Reine en fästing, där vid ögat. Här hemma har våra katter/grannkatterna inte haft, inte heller Elliott eller nån annan hund. Villagrannarnas hund som e lös hel tiden och har bott där flera månader har haft 1 fästing. Han får dem i hamnen..?!

Min trogne gamla vän.. Plockade den ur flytjackan och så såg den ut. Men vad gör lite skråmor. Förutom det att jag alltid har den med som klocka, nu ser man ju inte tiden så bra.. Ja vill ju inte ha nån ny, modern telefon...




tisdag 23 juli 2013

Vhuset



Handlat lite mer och kommit lite längre. Beställt tak.

söndag 21 juli 2013

Fort, fortan, fortast



En till dag har rusat förbi utan att nåt hänt egentligen. Slipat och grundmålat en hylla. Det var en av sakerna jag skulle göra på semestern. Nå än är det ju inte klart.. Får se om en vecka räcker att få det gjort.. I så fall kan jag ju pricka av 1 sak av 20..


Takstolarna är tillsågade och grundade.



Och medan S mätt och sågat (utan min hjälp) de senaste dagarna så har jag börjat rensa ur gruset. Det är en sak som verkligen är avkopplande att göra, man kan hålla på hur länge som helst medan tiden far. Här började jag dock stöta på en massa små rödmyror överallt och sen kom myggorna.. Det trevliga övergick till otrevligt..

lördag 20 juli 2013

Lite längre men långt ifrån färdig


Igår kom vi så långt som en dörrpost och några smådelar. Dörrposten blev fel sågad först kom S på då vi sågat alla delar, så nu blev den lite lägre än vad vi tänkt, annars bra. Vi stryker allt med linolja.

torsdag 18 juli 2013

Ett steg fram..



Nu börjar det hända lite och så har det dessutom hänt lite till också. Har handlat mer virke idag, vi tänker vartefter vi gör nu.. Hoppas det blir bra ändå...
Gullebullen

måndag 15 juli 2013

En vecka

 
Vad jag glömt sätta in som vi var på öh... en tid sedan, en fredag i alla fall är ju Toto! Måste erkänna att jag inte visste vem det var förrän jag upplystes om dessas låtar, de några jag kände igen alltså. Men det var en riktigt trevlig kväll.





Annat vi hunnit med senaste vecka, ja det är inte mycket men ändå har dagarna mer eller mindre gott i ett huij! Vi har varit och ätit fisk...


..och tittat på båt.



Grundat för växthuset, mätt, måttat och skottat så nu e det rakt från alla håll och hörn, hoppas vi, även efter regnskuren.. Nä det är nog rakt punkt


Sovit på villan har vi gjort också, det var då det dålig vädret kom, ingen sol men dock ganska varmt. Förutom att plocka bär plockade vi stenar, alla på olika ställen.. Men det blev bra.


Måste ju hålla koll om Cajsa skulle skymta förbi.. Och gissa om hon gjorde det. Sen skymtade en annan liten hund runt husknutarna här också, Casper hette han. En rymmare..



söndag 7 juli 2013

Villa




 Nu har vi varit på villan. Tottis väntar på första dukningen.

Alla utom Elliott badade. Ja, även jag. Sen frös jag resten av kvällen, stickasockor och två långärmade blusar hade jag på mig och frös, frös, frös!


Annars var det ju fint..





I onsdags sov vi också där och då simmade familjen fågel förbi. Men väntas nu...........


... en stor pippifågel och minst 30 ungar..!? Det är väl ändå inte möjligt. Eller vaktar de varandras ungar?