onsdag 24 december 2014

JULHÄLSNING


HOPPAS NI ALLA HAR EN RIKTIGT SKÖN JUL!

Julafton!!


Igår, idag nära att ge upp. Ja skulle baka bulla, glutenfria. Jo det gick ju bra, not! Det har tog nog priset i att vara "brakig deg". Fy tusan. Förstår fortfarande inte hur jag fick dem rullade med bara två händer. Och så smakade de som att de inte var färdigt gräddade. Aldrig mer denna deg!


Pepparkakor, brak brak... Gaaaaah.. Ok satte en del rismjöl istället för vete, mitt fel. Jag har ätit flera utan problem hittills, få se hur det är imorgon. Har också ätit vanlig choklad. Dumt.

Så har jag gjort en mixlåda, potatis, kålrot och morot i samma. Ganska gott. Den jag gjorde på prov blev godast, dessa två blev en större sats så då blev smakerna inte samma. Nåja, test är det.







Nu har vi dem på bild! Fågelbordstömmarna. De har ju varit här nu igen några kvällar. Ikväll en timme säkert och så mycket mat fanns det nog inte där om de inte tog ett korn åt gången förstås. Fågelbordet var tomt redan då vi var ute tidigare ikväll så vad de äter där vet jag inte.




söndag 21 december 2014

Jul i vårt hus

Sillen klart, fast denna gång blev det tvärtom vad det brukar fisken tog slut så nu har jag bara lag i en burk, måste åtgärdas snarast. Skinkan tinar, kakan är bakad, julklapparna levererade, laxen är i kylen. Måste handla det sista direkt de öppnar imorgon, mjölet räckte inte till pepparkaksdeg, panik!

tisdag 16 december 2014

Snart....


Nu skulle jag bara vilja göra så här.. Nu räcker det! Nu orkar vi inte med mera. Trött, slut, kaputt. 3 dagar jobb till sen e det ledigt fram till 2 januari. Välbehövlig julledighet!

Måndag, jag skall åka till jobbet. Tick sa det då jag vred på nyckeln. Tick.. Tick.. Kvällen S laddar ackun, inget liv. En stund senare liv! Tisdag jag skall åka till jobbet, bilen är död.. S hämtar mig på jobbet och upplyser mig om att han just körde på nåt som fastnat i bakhjulet,  den här plastbiten med en stor grov skruv i.. Tur så finns det däckfirma en bit från jobbet, nu slipper vi iväg och köpa en acku.


Gjorde köttbullar en kväll, men när de var färdiga hade de mist smaken. Förstår inte, jag smakade flera gånger innan vi började rulla. Måste göra en sats till. 


Leverlådorna=perfekta



Julklapparna så gott som klara och paketerade.


Eftersom man äter så massor på jul så förbereder vi oss med lite lättare måltider, har blivit väldigt inspirerad av vegan och vegebloggar. Gott!

fredag 5 december 2014

Prova lite av allt.....



Nu har jag fått gjort hela två olika gluten- och mjölkfria pepparkaksdegar. Mjaa, hmm joo. (Men fy vad sött..)
Har också gjort "mjölkfritt smör", om man kan kalla det så. Hittat recept från bloggen lite enklare . Det blev jättebra. Samtidigt så har jag också testat detta "smör" på en halv skiva icke glutenfri limpa. Man kan väl säga att jag testar allt på en och samma gång. Vi kan backa lite för att förstå bättre! (om du inte vill läsa om mig och mina problem kan du sluta läsa nu)




Att jag inte använder mjölkprodukter sen snart 3 år tillbaka då min mage kollapsade,  kanske jag nämnt några gånger här innan. Fick jag i mig så lite som t.ex. en ostbit liten som en lillfingernagel var det kört. Idag kan jag äta en skiva ost utan att känna nåt, har börjat testa. Fast mjölkprodukter är inget jag strävar efter att börja äta tillbaka även om jag kan. 
I somras var min mage igen på väg att ge upp och jag slutade då äta gluten, vilket jag mådde mycket bättre av även om det inte blev helt bra. Så därför tänkte jag försöka äta lite gluten igen bara för att testa, kanske var det bara en svacka i somras, mår kroppen inte bra kan den ju reagera på olika sätt och olika saker så kanske var det så. Gluten är något som är så mycket svårare att hålla koll på än om nåt innehåller mjölk (det känns iaf så). Inte för att jag har stort behov eller egentligen vill äta gluten heller, men det skulle ju vara trevligt att kunna göra det ibland, bara tanken på att inte få äta en vanlig smörgås eller en vanlig kaka ibland kan göra en galen, eftersom allt skall bakas själv om man inte vill köpa ett bröd, där ALLTID hälften av ingredienserna är tillsatser. Eller så skall man hålla på och pröva sig fram hur man skall baka vilka mjöl man skall använda och vilka mängder för att inte ha en hög med bara smulor då man stjälper det ur formen eller ett bröd som inte gräddas bara blir en smet, jaa, exemplen är många (nog för att många saker också blir väldigt bra och väldigt gott, men..).  Och så är det sjukt jobbigt att alltid vara den som ska vara jobbig och inte kan äta det som finns och alltid ha något annat än det som bjuds. Nån som känner igen sig..?
Därför, har jag gjort glutenfri deg och  mjölkfritt smör men ätit det på vanligt bröd, bara för att testa liksom...