fredag 27 februari 2015

Ärtsoppa



Har förstått att många inte gör egen ärtsoppa, men gör det, det blir så gott!

4 port, tid ca 1½ tim

250-300 g gröna ärtor (blötlägg minst 10 timmar)
1,7 dl    vatten
½         grönsaksbuljong
1           köttbuljong
1           stor lök
1           stor morot (riktigt stor)
1/4       av en halv kålrot

Hacka grönsakerna och blanda allt, småkoka ca 30-40 min

Stek under tiden 300 g tärnad grissida (såna tunna skivade med fläsk på använder jag), salta (ordentligt) och peppra.


Tillsätt i soppan efter 30-40 min:
2 tsk      mejram
½ tsk    svartpeppar
2 msk   senap
               köttet

Fortsätt koka tills ärtorna känns färdiga, ca 30-45 min. Men inte så länge att det blir "mos". Späd ev. med lite vatten mot slutet.


Trögt och segt

Det var en seg förkylning, tröttsam var den. Lite promenader har det blivit, tråkigt jag som var så på gång. Och nu är det bara isbana eller/och slaskigt, vilket betyder smutsiga djur, tvätta, torka, blää, allt blir som mycket tråkigare i detta väder.



Jag har inte ens orkat sticka, dels har jag haft ont dels haft olust helt enkelt. Men jag har påbörjat 3 olika projekt, alltid nåt.. Nu borde jag ha lite tid att färdigställa allt och påbörja nåt nytt också...



..för nu har jag SEMESTER!!!!!
Det är roligt!

måndag 16 februari 2015

Hello, hello


Mina ugglesockor är klara, eller det har de ju varit ett tag redan, de har bara inte blivit fotade. Fast ugglorna på andra sockan blev dock lite tajtare än den första, varför? Kanske jag stickade hårdare bara?!



"41:orna" är också klara sen en tid tillbaks. Dom tycker jag om.

Nu väntar lite andra projekt, förstås kommer också sockor att påbörjas, men nu skall jag göra lite andra saker också. Bara jag blir frisk...

..har för andra gången i år fått runt 39 graders feber (igår) men jag antar att det kan vara svårundviket om man sitter i ett rum och omges av 4 andra mer eller mindre sjuka i en vecka. Så är det ibland, men sen är det över (tills det kommer nåt annat..) Say hello to your soul, säger mitt te idag. Hello soul! Jepp, nu känns det bättre..

söndag 8 februari 2015

Stick


Jaa, här är vi fullt upptagna med att sticka, vissa....

..snabbare än andra! Varför har ingen sagt att det är så enkelt att sticka mönster. Ja, ja ni har sagt det är lätt, men ni borde ju säga att det faktiskt är mycket lättare än så, annars tror jag inte på det. En utav varje, borde jag börja på ett tredje par, det här går ju fort.


Förutom att sticka så promenerar vi också (men det är allt), Kunileden för en tid sen. 

Åkrarna till Kyro älv igår. Blåste lite väl för promenad där det var så öppet, men ändå värmde solen så det kändes på kinderna. 



Idag gick vi 6 km skogsväg, blåste men det var inga problem med det. Så skönt med sol även idag. 


Tittar in i en liten stuga i skogen. 

En till stuga mitt ute i skogen. Undrar vems den är.. Just precis en sån skulle jag vilja ha! Ute, långt borta (ok inte så jättelångt då men tillräckligt..) fast det finns ju ingen väg dit, eller från andra sidan kanske..? Fantastiskt hur som helst.


Natti natti en stund innan vi sticks igen!