söndag 27 september 2015

Gah, gah, gaaaaah

Idag skulle jag baka och laga och vara duktig. Äppelkaka, ja men det låter ju bra, den gör jag! Ha! Det som föll ur formen då den var klar var alla äppelklyftor, sen fick ja skära runt hela kakan med kniv. Men det värsta är att den är inte alls god, jag känner bara vattensmak, S säger att den har smak. Jag e förkyld. Iaf aldrig mer den!Ful är den också!

 Bröd. Titta vilka fina skivor, perfekt för att vara glutenfritt. Man skulle ju vilja tro det. Men de smakar bara vatten. Alltså vad är det för fel??  Denna gång blev det ju inte bara deg i mitten, men varför så vattniga? Jag håller på att ge upp..


Kokosplättar. Och jag har lärt mig då det gäller glutenfritt, gör en, smaka, ändra i receptet, gör en till, smaka. (synd att det inte går att göra lika med bröd man gör lite bröd först, smakar, gör om..). Första plätten, usch på riktigt den smakade omelett och jag kan ju inte äta omelett. Jag tillsätter lite kokossocker och kokosflingor. Mm, rätt ok, får nog göra om receptet lite men skall absolut pröva igen. 

När jag kommer till maten är jag uppgiven och trött på allt som misslyckas, en hel dag åt pipsvängen känns det som. Om det här blir dåligt kommer jag aldrig att göra mat eller baka eller nånting mer, sa jag åt S. Och gissa vad..?! Skall jag gråta eller skratta..? Det blev rätt gott.

tisdag 15 september 2015

En ny månad

Det blir mer en månadsblogg detta. Men jag har knappt på datorn mer och det är så pilligt att blogga på telefonen. Tänkte visa lite bilder från Aava Kertun Kotitila i Södra Vallgrund. Vi var dit på utflykt från jobbet i somras. 

Jag kommer inte ihåg hur de har öppet nu men på somrarna kan man iaf åka dit. De har en massa olika djur, cafe och så kan man ta med egen picknick om man vill, vi hade med och grillade korv då vi var dit. Här ett dygn gamla ankungar.



Minigrisen som sprang runt på gården, sen rymde den.. (kom nog tillbaks eller hämtades tillbaks)



Ett stycke ull-svin. Ganska fult. Pälsen kändes som säckväv/halm-blandning. Väldigt konstigt. 


Så kom det efterlängtade Juthbacka, lite fynd gjorde vi.




Villaavslutning med en måne.



Dagen efter villaavslutning. Jaa, verkade vara fint väder då.



Tapetserat köksväggen i lägenheten. Tycker att det blev mycket fint. Vi borde bygga en bänk som är lite smalare där och som går från diskbänken (höger) och mot andra väggen. Köksbordet skall ju stå här så det får inte bli för trångt men det behövs mer bänkyta/ avställningsbänk/ förvaring. Skall fnula på den!





Återupptagit stickandet efter en lång paus, så lång så jag börjat sticka för löst och glömt hur hälen skall göras. Trasmattssockor, 2 garn, 2 varv av vardera garn, upprepa tills sockan är klar.


Och eftersom jag då kom på hur hälen görs så lärde jag E. Fast vi gjorde bara några varv av varje "moment" på en socka, därför blev den lite liten och konstig, men nåt ditåt blev det ju.