onsdag 23 december 2015

GOD JUL




EN RIKTIGT FRIDFULL, SKÖN OCH..







..GOD JUL ALLIHOPA!

Nu e allt klart! Nästan..


Blev tvungen en dag att öka på min samling muminmuggar. En från findit och 2 från CM. 



Julgranen lever ännu trots att den inte dricker såå mycket, sista sillen skall göras nu, julklapparna är packade. Hmm, bara bastu och Kroner kvar då. 


Oj, oj, oj idag fick jag (och många fler) på jobbet "förtjänsttecken" för gott arbete 10, 20, 30 och hela 40 år. Min sjuka höft och jag tackar så mycket (haha)!
:)








Julgossar





onsdag 16 december 2015

Vi har så sjukt kul tillsammans......................




Så här kan det se ut då hemma hos oss en dag! Filt, film, mys, uppassning.. För Reine alltså. 

Jag far mellan akuten, fysio, jomppa, töja, böja, stresstesta och igen är det ingen som vet fast man trodde en sak förra gången. Idag känns det som jag skulle ha gjort värsta träningspasset. Det känns i benen, ryggen, armarna.. Och då har jag bara gjort lite övningar som att gunga fram och tillbaka, lyfta baken från golvet, spänna armarna mot golvet, men oj oj va jobbigt!


Sen tar det ju nästan halva dan att ens komma ner på golvet i rätt position. Och när man väl är där så kommer det fler som skall vara just där, just då.

lördag 5 december 2015

Hemma med sjukt mig


Lite har jag grejat på med då jag varit hemma. Kokat mera bönor ock kikärter för infrysning och rört ihop hundmat. Sen väntade jag en timme att det skulle bli klart, inte så ansträngande svårt.



Köttbullar till jul har jag också gjort. 89 stycken, nåt som är väldigt irriterande är när det inte blir jämt! Det fattas en för att fylla plåten.... 

Igår baka jag bulla, nu hände nåt med degen alltså. Här har de jäst, mina ihoprullade bullar ser ut som muffins(!) men smaken var det inget fel på. Och säger det igen, enligt receptet skall det bli 20 bullar, jag gjorde 33 st som jäste och blev så här stora, tänk om jag bara gjort 20 st..



Miisiga Thelma nyvaknad.







I år har jag inte provlagat nåt glutenfri deg utan köpte en färdiggjord på Holms, Fria Gluten free heter den och innehåller inte 10 olika tillsatser som mycket annat glutenfritt gör. Den smakade helt ok, men man skall inte kavla degen alltför tunn märkte jag.

fredag 4 december 2015

Potatis och Linslåda

Enkel låda. Gott. Använd potatis/linser som blivit över.


1 ½- 2dl gröna linser     
3              potatisar
1              morot
               salt och peppar

Blötlägg linserna först och koka enligt anvisningar.
Koka potatisen nästan klar, lite hård skall den vara, riv den.
Riv moroten och blanda allt, smaka av. Sätt i en form.

1            lök
1 bit      paprika
1-2        tomater
½          burk kokosmjölk (en hel burk om man vill ha det mer blött)
              spenat

Hacka löken och paprikan och strö över, klicka över spenaten och skiva tomaterna att toppa med. Häll på kokosmjölken, salta lite och dra ett varv med pepparkvarnen. Grädda ca 20-30 min i 175 grader.

tisdag 1 december 2015

Uppidatitering


Senaste tiden har det blivit att pynta lite, har flyttat runt, runt, runt alla saker hur många gånger som helst. (Konstigt att allt lutar in mot mitten..)


Hit skall alla gamla tomtar ännu rymmas in, men de får nog vänta ännu en tid. Nu gäller det bara att hämta in ris, får bli då benen bär igen, kanske till helgen.



I år blev det ingen utegran utan en buske som vi sågade ner i somras och sparade just till detta. Tycker nästan att det blir finast då man kan snurra slingan lite huller om buller i en buske. Smaksak.

Funderade länge vad vi skulle göra med växthuset, göra nåt eller låta det va. Vi gjorde nåt, men höll på och funderade länge slingan ner, slingan opp, i taket, i fönstret, på marken.. Sen fick det komma lite bollar också, tycker inte om när det blir överdrivet mycket men det här blev rätt ok.

Elliott då? Jo vi höll ju på 12v med att ta urinprov, ge mediciner osv. Men proverna fortsatte visa blod. Cancer var då det som återstod. 12v med oro, rädsla, ledsen allt man kan va kom vi oss iväg till Tammerfors för en ultraljudsundersökning av njurar, blåsa och diverse rör. Ingenting där, vilken lättnad! Men, vad var det då felet satt? När de nya urinprovssvaren var kollade kom läkaren och sa att det troligen bara är ett "misstag" att snabbtestet visar blod som eg inte finns eftersom det i mikroskåpundersökning inte finns blod alls. En vecka senare kom det slutgiltiga svaret. Att det nog inte är nåt. Jättebra verkligen men ändå surt, man skulle ju gärna varit utan dessa hemska ovissa 12 veckorna. Vi e glada, vi ska ha Elliott kvar länge, länge än!


Reine och grisarna som inhandlades på Ikea efter veterinärsbesöket, duktig Reine som väntade så länge i bilen och Elliott som pickades och undersöktes lika länge. 



Snart är det jul!