fredag 22 juni 2012

Mera mat





Idag steg jag upp tidigt, jag kände för det, men bara en liten stund. Jag har förberett allt inför morgondagen (i matväg alltså) och det ser bra ut. En sak jag aldrig gjort förr var sill, det blir intressant att se, men vilket tjat om purjo hela tiden, jag hade ingen sån så jag lämnade helt kallt bort den.

Jag tvättade all sallad, gjorde en paj, kokade potatis, skalade tills imorgon och så gjorde jag mat till kvällen också. Det ser inte så aptitligt ut, men koka potatis, klyv dem, lägg dem på ett fat, i en kopp, vadsomhelst, häll på olivolja, finhacka en klyfta vitlök, flingsalt, lite cayenne eller chilipulver, timjan, mejram, vad man tycker om. Marinera en stund eller många timmar. Grilla!



Trevlig midsommar!

torsdag 21 juni 2012

Hej


I veckan har Elliott och Reine varit på agilityträning, tuff träning som Å drog tyckte Reine och somna direkt, inte så svårt tyckte Elliott. Han e så duktig och har sån fart på, fast han inte tränat sen oktober, bara ett par gånger nu i sommar, jag behöver knappt säga nåt bara peka så far han iväg.





Igår var vi ut till villan, riktigt skönt var det men blåsigt värre var det i båten.

tisdag 19 juni 2012

söndag 17 juni 2012

Paj...s...

Blev snål på rabarber/jordgubbspaj, men det måste va nåt fel i receptet för det rymdes inte mer pajskal i formen så ja var tvungen att göra 2 små pajer till. Har smakat på alla, r/j pajen i mitten för att se om det var lös, pga att jag använde frysta bär. De andra blev äppelpajer, med lite olika fyllning, mandel, kokos, sirap... Pajskalet blev för sött!

fredag 15 juni 2012

Färdigt runnat på ett tag

I onsdags gick vi Nice Run, ett lag från jobbet. Ikväll gick jag, C och vagnen Spring för livet och ikväll gick det hårt! Tror aldrig att jag gått så hårt nån gång förr, åtminstone inte i 4 km. Tiden blev ca 40 min, 10 min snabbare än i Nice Run, så... Detta trots att den lilla blev lite missnöjd på vägen, så vi turades om att "trösta" och skutta. Men det blev nog bra efter en stund det också. Meeen vi blev omkörda av en barnvagn då vi stannade!! Annars skulle vi varit första vagn och dessutom med några tiotals meter kvar till mål sprang pappan om oss, vårt mål var att komma före honom..


Jag hoppas verkligen att de fortsätter att ordna detta evenemang, alla pengar som kommer in går oavkortat till barn, som drabbats av cancer, och vårdas på VCS eller hemma. Håll ögonen öppna till nytt år och häng med! 
Om jag förstått rätt är ängeln på medaljen ritad av en 13-årig flicka som själv haft cancer.

torsdag 14 juni 2012

Hur kan det vara så gott?



20 pipor, 1½ dag, loppu slut..





Var köper man pipor nu för tiden...?

måndag 11 juni 2012

Meeeeen.....


Jag som hade sått så lite i vår.. Mina 4 krukor med kryddor som faktiskt grott huller om buller, möts man av då man stiger innanför dörren tidigt efter ett möte en måndagsmorgon. Inte är det ju konstigt att man blir trött, råkade somna om och sov till halv ett. Kanske borde jag sopa upp jorden nu.. Äh.. Vi tar det sen.

lördag 9 juni 2012

Varmt idag...


..och hundratals myggor i alla fall. Vi fixade till nya jordgubbslandet, nu ska vi se om plantorna reser sig också eller dör de. Måste skaffa lite nya plantor också.



Har fortfarande inte gjort nåt med rabarbern jag skar igår, men de står väl sig i kylskåpet.... Tänkte göra saft nog men har inte kommit mig för än.

måndag 4 juni 2012

Trött...




..så har helgen varit, vilat hela lördagen..


..nästan, vi hade ju även dambesök, som mest låg och vilade hon med så det var ju inte så betungande.
Förra veckan sådde jag trädgårdslandet, allt förutom ärtor och bönor, för på deras plats är fortfarande de upplockade jordgubbarna som nog snart skall få flytta igen, snart, snart.. För att undvika katter på sådden skulle jag lägga på väv, men det är ganska svårt att hantera en 2x9 meter stor väv ensam då det blåser, man kan bli ganska uppjagad, så extremt faktiskt så man klipper sönder den.