onsdag 22 juli 2015

Höga Kusten 2015, Slåttdalsskrevan




Semester på andra sidan. Ena dagen var vi och vandrade i Skuleskogen, vi startade denna gång vid ingång syd och så här såg det ut då.









Det såg väldigt mycket ut som det gör här, ja förutom om man tittar lite längre bort då så klart.. Ingången från nord har en mycket äldre och finare skog, ser inte ut som skogen här.




Småningom började det gå alltmer uppför, över stock...



..över sten.




Och sen ännu mer upp, vi är på väg mot Slåttdalsskrevan som skulle ligga några km fram.



Väl uppe kom vi hit och jag känner mig faktiskt lite besviken på skrevan. Var det här den?! På riktigt. Vi fortsätter, mer uppåt..


Och så kommer vi hit! Ok då fattar jag, now we are speaking. Min hjärna var nog lite borta. Den här var ju väldigt stor (jämfört med den innan då..)


Men innan vi går ner tar vi matpaus uppe på berget. Mäktigt.

Sen fortsätter vi vandra ner till sjön man ser där nere och sen runt den. 200 m.ö.h. är vi nu.



S fotar ner. Till vänster är Slåttdalsberget som är högre och stigen upp dit lär vara svårare och brantare, men man kan gå dit också om man vill.


Även om det var stenigt så var det på många ställen gjort "trappsteg" så det var inte så svårt att ta sig genom.











Ner gick det förvånansvärt snabbt.


Och snart var vi nere vid Tärnättvattnen. Där uppifrån kom vi då. Nu kändes det lite i benen och vi hade längre kvar än vi hade gått hittills.

Som tur var gick det mer neråt igen och det var mycket klippor. Men nu kändes det mer och mer som att det aldrig tog slut. Här såg det också ut som hemma. 
Vi vandrade några km inne i skogen men ändå bara ett stenkast från havet, otroligt. Och lite här och där kunde man ta en avstickare ner till en sandstrand! fast man 10 m innan vandrade i skog. Kan ej beskrivas.. 



Ni skulle borda få höra ljudet. Stora vågor som slår in från öppet hav. Vi stannar länge, äter, tittar och lyssnar. 

 Sen vandrar vi vidare km efter km, sista ~500 m är grusväg och bara uppför, det var riktigt jobbigt. Men sen är det gjort. Ca 13-14 km, över stock och sten, berg och gren, uppför och nerför. Nästa gång blir det nog ingång nord, hmm!



1 kommentar:

lILLIAN sa...

Vilka härliga bilder och fin beskrivning!