måndag 28 november 2011

Lite planering


Vet inte om jag tål hyacinter, eller tål gör jag väl, men har så svårt med lukter av vissa blommor. Får se om de får vara kvar (där). De står nu på lilla väggen mellan köket och matrummet, och...



..så hade jag tänkt igår att man skulle hänga denna ovanför där nu över julen, vi måste tänka på saken. 

I helgen plockade vi fram (som så många andra) alla slingor, stakar, lyktor.. Men vi har ändå för lite. Fast vi inte fått fler fönster då vi renoverade.. Samma då vi skulle hänga köksgardinen som vi hade ifjol, så var den för kort! Den passade ju ifjol.. Värre än att fönstret skulle ha växt..

söndag 27 november 2011

Fullspäckad helg, igen!


I fredags fick jag köpt alla julklappar, ok 2 kvar, men jag vet var jag skall hämta så ingen stress där. Passade på och köpte skor också, så nu behöver jag inte åka en extra gång för det....


..och det var ju tur eftersom första snön bestämde sig för att komma ikväll. Och hur passligt var väl inte det?


För idag plockade jag undan de sista krukorna och sakerna som varit där ute, hämtade ris att ha i krukor på trapporna och inne och så hämtade vi ris för vi gjorde en egen gran... Vi gjorde en lång (nu kommer jag inte på nåt annat ord förutom..) korv, så började vi här uppe...




..och slutade där nere, efter lite skarvande på korven.




Sen i med lite lampor och så var den klar. Såg såna här på Stundars ifjol, dock inte så buskiga som denna. Men den e fin, tycker vi.


Mörkret infann sig snabbt, tyvärr, jag var i skogen och såg inte längre om jag tog gröna eller bruna kvistar, tänkte jag gör det här imorgon, söndag. Då slog det mig att det VAR söndag, jag som planerat hela dagen att göra så mycket på söndan. Fy vilken besvikelse. Nu får man vänta 5 dagar på ljus igen.. Höstörarna vi satt upp vid staketet har fått lyktor idag också.


Jag hann inte få klart nån adventsljustake, det skulle jag hunnit på söndag då jag skulle plocka mossa i ljuset. Men gräddat lite har jag hunnit.


Vi avslutar med en sötnos som e ute och springer och söker mat.

Rovaniemi



Förra helgen var jag med buss till Rovaniemi. Hit bland annat. Här i det här huset uppe i tornet bor tomten.









Några av de hus och övriga "byggnader" som fanns där fick jag med på bild. Nu ser man ju inte hur det ser ut för det var omöjligt att få taget, även om det inte såg så stort ut då man var där.

Husen var fina, skulle ha velat se det också då det skulle varit mer snö och lite mörkare. Det som inte var så fint var alla stora lysande skyltar på husen, det skulle ju ha fått vara i samma stil som byggnaderna och upplysta av lampor, inte så här plastigt..



Postkontoret. Här var vi länge..


Fast vi var här två dagar, (dock bara några timmar), så hann jag inte gå i alla affärer där, och flera var stängda på söndagen då vi var där i det hus där de hade mer hantverk. Det var lite tråkigt tycker jag. Man skulle ju borda få tid att se allt då man en gång e där.

Det var det här som tog tid, att träffa tomten. Första dagen enskilda foton, andra dagen gruppfoto. Man fick ju inte fotografera inne i tomtehuset, tror jag, men i alla fall inte här inne hos tomten, för här skötte en tomtenisse om fotograferandet. Ja, så jag tog kort av kortet där ma och jag är (och skar bort oss).. 



Sen blev det en hel del shopping också, gågatan i Rovaniemi var förutom ishal också berikad med en jättegran.

tisdag 15 november 2011

Födelsedag igen



Sigrid fyller 7 år!

Och så där passligt på 7-års dagen så dyker hennes bror upp, han fyller ju också 7 idag, vilket inte alls verkade vara roligt med tanke på de vilda och högljudda diskussionerna som pågick dem emellan.



Har varit hemma idag igen, hade feber då jag kom hem i måndags. Men idag har jag mest bara suttit stilla, febern har ju en tendens att stiga då jag rör på mig, så nu har jag förhoppningsvis suttit bort den, har inte mätt ikväll, kanske jag borde göra det..


Ikväll tände jag 10 ljus med samma tändsticka, 5 ljus som stod på bordet och 5 ljus på "låga väggen". Måste bara säga det.. Jag utmanar S!

söndag 13 november 2011

Hö, jag behöver 2 balar med hö! Någon?




Idag har vi planterat 2 st höstörar vid staketet.
Hoppas de blir fler till våren. Få se vad det blir..

fredag 11 november 2011

Bra böcker


Tänk att det redan är fredag! Här e mina böcker som jag beställde, de kom ju redan i tisdags, men bara en har jag hunnit läsa och titta i. Känner mig väldigt inspirerad nu just! Och idag finns det tid att planera och fundera, hemma som jag är.

måndag 7 november 2011

Loppis


En stycken skål, modell stor. Den hade kostat 20€ (undras varför), sen överklistrad lapp 10, men nu hade de 50 % på massor av saker på Jupiter så den blev bara 5 €. Småskålarna är från Omatori. Nu fattas borr och passliga knoppar.


Dom var fina tyckte jag. Den till vänster och den i mitten hittade jag på RK-loppis, ser ut att föreställa en sockerskål och en gräddsnäcka, sen den till höger på Jupiter strax efter, det var ju trevligt, jag vet inte vad den föreställer. Kanske kan man ha dem på bordet innan jul, fast inte riktigt än, kanske snart...




En ljusstake i rött, jag har ju inte så många, i alla fall inte i rött, sån här fin röd... Den får stå här uppe så länge. Sen får den komma ner, snart..


En virkad filt. Tänkte jag skulle färga den grå, men då går ju kuddarna i vardagsrummet i gult/vitt/beige och då skulle den här färgen passa perfekt! Fast då hade jag ju tänkt mig rosa/orange/svart till våren, möjligtvis, kanske.. Men, ska jag färga den rosa..? 

Håller ju på och plockar om lite saker här så ikväll var jag å plockade in lite kvistar, rättare sagt 2 st, en liten syrenpinne och en spireakvist. Spireakvisten vann och fick stå i den fina vasen, kal, spretig och fin. Syrenen hamnade i vedkorgen, en stund senare kom jag på att jag ville ha den också. Men titta! Den va ju grön! I november.

söndag 6 november 2011

Ljus överallt



Jag kan inte rekommendera ljus från CM, sån förpackning med 20 ljus i, kronljus kanske det var de hette. Detta är andra förpackningen där ljusen antingen spricker..


.. eller går av då man sätter dem i ljusstakarna.

Håller på och flyttar om och byter ut lite saker. Och nu kom jag på att den här svarta sprayade ringen inte alls var fin. Hur har man riktigt tänkt här? Lite av färgen har lossnat på ett ställe. Är det tro möjligt att få bort ringen helt? Eller lossnar det bara på vissa ställen och så blir den bara ännu fulare..