måndag 28 maj 2012

Utökning



I år behöver inte allt trängas i trädgårdslandet, för nu har det blivit 2 (väldigt stora) lådor större, nu gäller det att fylla med jord och så.. Sen i framtiden..

lördag 26 maj 2012

Fortsättning från förra dagen



Orkade inte sätta in alla bilder sist, detta har vi alltså inte gjort idag.. En ny kryddlåda är fixad. Konstigt nog blev den full, fast jag satte dit samma växter som förut fanns i en mindre låda...


Grävt upp alla jordgubbsplantor, vi skall flytta ut landet på åkern. Alla smulgubbarna är också delade och omplanterade.



Så här mycket nötter hade jag lämnat på bordet en kväll, följande dag var det borta! Allt... Undras vem det var...



Var det stora tuffa Elliott, som förövrigt FYLLER 5 ÅR IDAG..


..eller var det den lilla klätterapan som kackat 5 gånger idag/inatt varav 2 gånger inomhus..? Svårt..


Har också plockat nässlor, denna gång nästan dubbelt mer än sist så nu blev det kanske 2 påsar mer.. Otroligt, hur är det möjligt..



Har inte orkat så nästan något i år, bara lite penseer och lite kryddor och bara hälften har kommit upp. Ja, så har jag ju just petar ner lite solros, luktärt och rosenböna.



Nu bädda ner de små, sen se på Eurovisionen och hoppas jag får ha mina nötter ock kex ifred!

torsdag 24 maj 2012

Shit!




En dinosauriefågelskit på vårt bord, tur jag inte hann sätta dit duken. Fy, fy, fyyy.. Va äckligt! Jag tvättade och skurade..




Förgäves.. Same shit different day.. Idag skulle jag äta min lunch ute, trevligt, nu hade den prickat överdraget till grillen dessutom. Måste vi flytta på bordet eller?

Jag slutade räkna vid 4 rör på labben, konstaterade bara högt: idag blir det många rör.. Ja idag blir det många rör, sa tanten tillbaka. Efteråt belönade jag mig själv med att åka till RK-loppiset, först avnjöt jag min frukost på parkeringen i väntan på att de skulle öppna, sen handlade jag en hel påse full med lite allt möjligt. 

En virkad väska, tabletter som ska bli kuddar och en julgardin, nej kappa, men jag tror jag syr en kanal i ändan så blir det ju en gardin eller så gör jag kuddar eller så gör jag nåt annat..


På kvällen grillade vi korv, meeen.. Skit på bordet, så vi äter i solstolarna, då har man sork under stolen. Känslig skall man ju inte vara.. 


Vilket äckligt inlägg detta blev, sorry..

lördag 12 maj 2012

Vi älskar promenader




Pussel färdigt. Nästa!




Vi har vandrat i regn med E på alla våra stigar och vägar..





..vi har vandrat till elljusspåret med S. Detta var en ny stig för oss, hundar och jag alltså.

Freedom




 Och vad e det här då? Elliott var tvungen att springa tillbaka till hålet och titta då vi andra gick. Han har pippi på hål, rör, gångar... Alla vägtrummor..




Jag har också fått mina böcker. Intressant.



Fredagkväll var vi till Leipätehdas på finalen av Popturnen och lyssnade på då Timshel spelade.







Här kan man lyssna på en av deras låtar



torsdag 10 maj 2012

Jag bygger pussel..




..för det är grymt roligt! Sjukt roligt kan man säga i detta läge..

måndag 7 maj 2012

Nässlor

Plockade ett ämbar med nässlor, förvällde, åt och frös in (det blev inte mycket! 1 liter= 1 dl stod det nånstans, sant). Kan ju inte påstå att det luktade gott men smaken var det inget fel på.
Så gjorde jag: Hackade champinjoner och en halv lök, fräste ihop i smör. Finhackade basilika, ett litet knippe. Hackade förvällda nässlor. Tillsatte detta med svamp och lök. Salta och på med litelite vitpeppar. (Det luktar fortfarande inte gott..) Passar super till kött!

Utedagar


Nu har jag fått skaffat lite blommor till trappan, blev direkt mycket trevligare. S har gödslat gräsmattan, tyvärr innehöll det hönsskit så nu kan vi ju inte vara på gården, Elliott och Reine slåss om vem som ska få pärlorna och fast det finns tusentals så ska de ha exakt samma pärla....



Mmmm.. Gott tycker vissa.


Andra har inte tid att äta, utan håller på och gräver och gräver och gräver och gräver lite till, sen blir man trött.


Och så har jag fått min födelsedagspresent, som jag inte "hämtade" ifjol.