fredag 5 december 2014

Prova lite av allt.....



Nu har jag fått gjort hela två olika gluten- och mjölkfria pepparkaksdegar. Mjaa, hmm joo. (Men fy vad sött..)
Har också gjort "mjölkfritt smör", om man kan kalla det så. Hittat recept från bloggen lite enklare . Det blev jättebra. Samtidigt så har jag också testat detta "smör" på en halv skiva icke glutenfri limpa. Man kan väl säga att jag testar allt på en och samma gång. Vi kan backa lite för att förstå bättre! (om du inte vill läsa om mig och mina problem kan du sluta läsa nu)




Att jag inte använder mjölkprodukter sen snart 3 år tillbaka då min mage kollapsade,  kanske jag nämnt några gånger här innan. Fick jag i mig så lite som t.ex. en ostbit liten som en lillfingernagel var det kört. Idag kan jag äta en skiva ost utan att känna nåt, har börjat testa. Fast mjölkprodukter är inget jag strävar efter att börja äta tillbaka även om jag kan. 
I somras var min mage igen på väg att ge upp och jag slutade då äta gluten, vilket jag mådde mycket bättre av även om det inte blev helt bra. Så därför tänkte jag försöka äta lite gluten igen bara för att testa, kanske var det bara en svacka i somras, mår kroppen inte bra kan den ju reagera på olika sätt och olika saker så kanske var det så. Gluten är något som är så mycket svårare att hålla koll på än om nåt innehåller mjölk (det känns iaf så). Inte för att jag har stort behov eller egentligen vill äta gluten heller, men det skulle ju vara trevligt att kunna göra det ibland, bara tanken på att inte få äta en vanlig smörgås eller en vanlig kaka ibland kan göra en galen, eftersom allt skall bakas själv om man inte vill köpa ett bröd, där ALLTID hälften av ingredienserna är tillsatser. Eller så skall man hålla på och pröva sig fram hur man skall baka vilka mjöl man skall använda och vilka mängder för att inte ha en hög med bara smulor då man stjälper det ur formen eller ett bröd som inte gräddas bara blir en smet, jaa, exemplen är många (nog för att många saker också blir väldigt bra och väldigt gott, men..).  Och så är det sjukt jobbigt att alltid vara den som ska vara jobbig och inte kan äta det som finns och alltid ha något annat än det som bjuds. Nån som känner igen sig..?
Därför, har jag gjort glutenfri deg och  mjölkfritt smör men ätit det på vanligt bröd, bara för att testa liksom...

Inga kommentarer: