tisdag 7 augusti 2012

Godaste blåbärspajen ever!




 Nu ska jag skryta igen. Men den här var så god! 







Fyll pajformsbottnen med blåbär.
Smuldeg: 2 dl mjöl, 2 dl havreflingor, 1½ dl socker (jag satte också 2 msk farinsocker), 2 dl flytande "margarin" (jag använder ju den oljebaserade utan mjölk) annars ska det vara 200 g smör. Blanda ihop. 
225 grader i ca 20 min, tills den blir lite brun. 
Samma smuldeg använde jag till rabarber- och jordgubbspajerna också, sockret får man pröva sig fram med beroende på vad man gör för paj. Strö över några msk potatismjöl om bären är frusna.

2 kommentarer:

Lillian sa...

Det verkar riktigt smaskigt! Ska också prova. Kul med receptet!

Johanna sa...

Det var den! Nog en av de bästa jag nånsin ätit om man får säga så. :)