lördag 7 september 2013

Plättar som behöver hjälp!

För en tid sen gjorde jag plättar, jättefina, jättegoda.. Och samma sak gjorde jag igår men, jättefula, jätteogoda. Vad gick fel? Det blev bara smet, skrapade ihop säkert 10 st ur pannan. Jag gjorde till och med 2 olika satser. Samma sak med båda, smet och klet. Provade också 2 olika stekpannor (bara för att se om det var det som var felet...) Fattar inte!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var inte smeten för tunn.Bättre lycka nästa gång

Johanna sa...

Hm.. Men ja satt till mjöl lite i taget tills ja va upp i 1 dl extra å då fick ja några plättar på slutet. Men di va ändå kladdiga och smaka dessutom mjöl.

Anonym sa...

Jag har lyckats med att göra trasiga plättar/pannkakor i bland, när jag tänker på annat. Oftast har jag glömt att tillsätta äggen, använt vatten istället för mjölk, för lite mjöl eller missat att ha i lite fett i pannan innan första laggen. Diskar man plätt/stekpanna med diskmedel brukar det krävas extra fett vid första stekningen. Börjar man steka på för låg temperatur brukar det mest bli trasor...